Starity

Új sorozatok a magyar csatornákon

2012. június 05. 15:03   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érkezik Sherlock Holmes és női kollégája, Watson, tűzoltós dráma és csajos sorozatok kerülnek Magyarország három legnagyobb csatornájának kínálatába.

hirdetés
Új sorozatok a magyar csatornákon

Visszatértek a legnagyobb magyar tévécsatornák képviselői a Los Angeles Screenings nevű rendezvényről, ahol bevásároltak sorozatokból. A levetített pilotok ígéretesek, más szerint semmivel sem nyújtanak többet, mint tavaly. A Los Angeles Screeningsen amerikai csatornák mutatják be pilotjaikat, valamint árulják új vagy régebbi sorozataik sugárzási jogait. Idén a Fox nem nyerte el a magyarok tetszését, az NBC csatorna pilotjai viszont magyaroknak valóak – állítják a szakemberek.

Az RTL Klub részéről Kolosi Péter látogatott el Los Angeles városába, és onnan visszatérve elmondta, hogy a kínálat túl széleskörű, ezért gondban van a csatorna. Szerinte az itthoni nagy kínálat miatt az amerikai sorozatok nem az RTL Klubra valók – vallotta be Kolosi. Ésszerű döntést kell hozniuk, ezért figyelembe veszik, hogy milyen műsorok kerülnek a Cool és az RTL 2-re. Az Alcatraz című sorozatot főműsoridőben akarták leadni, ám látván a rossz nézettséget és a széria kaszáját, visszaléptek annak megvételétől. A Fox kínálata az idei évre siralmas, az azon futó komédiasorozatokat nem a magyaroknak találták ki. Érkezik azonban az Arrow, a Revolution, a Szex és New York előzménysorozata és Charlie Sheen új, Anger Managementje is, ha azok jól teljesítenek az amerikai képernyőkön. A Kevin Bacon szereplésével készülő The Following kecsegtetően hangzik, ám a csatorna lepasszolta a szériát, mondván, horrorsorozatra nincs szükség kis hazánkban.

A TV2-t Kiss Péter képviselte, aki szerint kívételesen jóra sikerült az idei pilotszezon, főként az NBC csatornával van megelégedve. Ha a nézettségi mutatók megfelelőek, országunkban is bemutatják a Chicago Fire című szériát, és ha minden igaz, érkezik a csatornára a Dennis Quaid-féle Vegas is. Péter szerint látszik, hogy az tévés iparba pumpálják a pénzt, és a tévéseknek egyre jobban megy, hiszen a mozizás nem hoz sok pénzt a konyhára, a színészeket pedig könnyebb sorozatokba invitálni, amivel nő a csatornák nézettsége. A nagy nevek most is jól jöttek. Az RTL Klub mellett a TV2 is pályázik a Mistresses és a Red Widow című csajos szitcomra. Előbbi egy angol, utóbbi egy holland sitcom remake-je.

A Viasat kiküldött embere, Szőlőssy Gábor is beismerte, hogy a krimi rajongók kedvére szeretnének tenni az idén bevásárolt izgalmas, kalandos nyomozós és kórházas sorozatokkal, mert arra van igény hazánkban. Az amerikai sitcomok közül leginkább várt darabjai iránt nem érdeklődik a csatorna, míg a Revolution, a Mistresses és az Arrow feldolgozások az ő érdeklődésüket is felkeltették. Gábor szerint a családközpontú sorozatok lesznek idén a menők. A Viasat 3 kínálatában tehát szinte ugyanazok a sorozatok szerepelnek, amik a másik kettő csatornáéban, kivétel a Vegas és a Made in Jersey – ami Szőllőssy szerint – jogi dráma lévén nem érne el nagy sikereket a magyar nézők körében. Helyette jöhetnek viszont újabb kórházas sorozatok.

Az MTVA olyan sorozatokat keresett, ami valami újat mutat a hazai nézőknek. Ők nem kérnek az európai sorozatok remake-jeiből, hanem biztosra mennek és a Bunheads, Revenge és a Once Upon a Time című sorozatokat rendelik be, érdeklődnek továbbra is Kevin Bacon-os nyomozós sorozata iránt, és egyből nemet mondtak Charlie Sheen új sorozatára.

Az amerikai nézettségtől függően tehát idén sem maradnak sorozat nélkül a szériafüggő rajongók, akik az említett sorozatokon kívül a CBS-féle Sherlock Holmes sorozatot is nézhetik – a Bionika nevű sorozathoz hasonlóan – több csatornán, több szinkronnal. Minden csatorna képviselője egyet értett abban, hogy ez a feldolgozás érdekesnek ígérkezik, már csak azért is, mert a sorozatban Sherlock munkatársa ezúttal nő lesz, Lucy Liu alakítja majd Joanna Watsont, aki sebész volt, ám egyik betege meghal a műtőasztalon, elveszik tőle praxisát, és nem műthet többé, aminek következtében a brooklyni rehabra kerül, ahol megismerkedik a Scotland Yardon alkoholistává lett Sherlock Holmes nyomozóval, akivel együtt nyomoznak a későbbiekben.

A sorozat iránt óriási az érdeklődés, nemcsak Lucy miatt, hanem azért is, mert a sorozat alapjaiul szolgáló angol széria, ami szintén Sherlock modernkori kalandjait mutatja be, nagy nézettségnek örvend amerikai körökben, és az anyacsatorna állítólag figyeli majd a két sorozat közti hasonlóságot, és készen állnak a jogi lépésekre, ha bármiféle hasonlóságot vélnek felfedezni a szériák között. Kockázatos lépés tehát a magyar médiától egy ilyen sorozat berendelése annak ellenére is, hogy a CBS nem kapott engedélyt a reboot sorozat elkészítésére (megtagadták tőlük) de ez nem tántorította el őket tervüktől. Az idei pilotszezon legjobban várt sorozatáról a TV2 embere azt nyilatkozta, hogy számítanak a Jonny Lee Miller és Lucy Liu szereplésével készült történetre, akár esik, akár fúj.

Az Origo cikke szerint mindenki egyet értett abban is, hogy Magyarország nem a szitkomok hazája, de mivel fontosnak tartják a széles palettát, a kis csatornákra tervezik tenni azokat, míg a kalandos, nyomozós és a kórházos sorozatok főműsoridőben kapnak majd helyet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek