Starity

A hobbit film Új-Zélandon debütál

2012. június 20. 09:09   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Peter Jackson Hobbit filmjének világpremierjét a szigetországon tartják novemberben, hazánkban csak két héttel később, december közepén kezdik vetíteni.

hirdetés
A hobbit film Új-Zélandon debütál

A Peter Jackson által rendezett A hobbit – Váratlan utazás című film világpremierjét Új-Zélandon szervezik meg november 28-án. A wellingtoni debütálás két héttel ez után lesz megtartva. A magyar mozikba december 13-ától kezdik vetíteni.

Az egész kitalálója Jackson volt, aki úgy vélte, jobb, ha ott rendezik meg, mivel az utazás is itt kezdődött. A Gyűrűk Ura előzményeként feldolgozott új alkotást két részben fogják bemutatni, sajnos a második filmre még várni kell az első bemutatójától számítva egy évet, azaz 2013 decemberében nézhetjük meg. Mindkét produkció 3D-ben lesz látható. A film attól is érdekes, hogy a rendező a a megszokott másodpercenkénti 24 képkocka helyett 48 képkockával forgatta a jeleneteket.

A váratlan utazás tömören arról szól, hogy Zsákos Bilbó segít a törpöknek visszaszerezni az elveszett királyságukat Smaugtól, a sárkánytól.


Martin Freeman, mint Zsákos Bilbó

Olyan színészek is visszatérnek a trilógiából, mint Elijah Wood, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Andy Serkis, Hugo Weaving, Christopher Lee és természetesen Sir Ian McKellen. Annyi változás is történt, hogy Bilbót Martin Freeman alakítja, na de Ian Holm se tűnik el, ő alakítja majd az öreg Bilbót.

Eredetileg nem Peter Jackson rendezte volna a filmet, csak producerként szeretett volna dolgozni, de a rendezőnek felkért mexikói Guillermo de Toro a produkció előkészítésének folyamatos csúszása miatt úgy döntött, hogy visszalép, így végül Peter vállalta el. Jacksonon kívül egyébként Fran Walsh, Philippa Boyens és Guillermo is részt vett a forgatókönyv írásban.


Ian McKellen mint Gandalf

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek