Starity

A One Direction viszontpereli névrokonát

2012. június 28. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem hagyja magát az angol One Direction, és mindent megtesznek azért, hogy megtarthassák jól bejáratott nevüket.

hirdetés
A One Direction viszontpereli névrokonát

Tovább gyűrűzik a One Direction névhasználati jogokért folyó perének ügye. Áprilisban perelte be az amerikai One Direction együttes a világhírű angol fiúbandát, mivel szerintük az egyévvel később alakult csapat jogtalanul használja az általuk levédett nevet. Az eset nagy port kavart, különösen a rajongók körében, akik petíciókkal és egyéb akciókkal próbálták meg jobb belátásra bírni az amerikaiakat.

Most a híresebbik One Direction is komoly jogi lépést tett azért, hogy rajongóiknak ne kelljen új nevet megjegyezniük, és viszontkeresettel éltek a bíróságon. A peranyagban arra hivatkoznak, hogy ők voltak azok, akik ezt a nevet sikeressé és híressé tették, és nekik több káruk származna a névváltoztatásból, mint az amerikaiaknak, akiket – legyünk őszinték – a névhasználatból adódó jogi hercehurca előtt nem sokan ismertek.

Közben Simon Cowell ügyvédei arra is rájöttek, hogy az amerikai banda nem egészen pontos a dátumokat illetően. Való igaz, hogy levédették a One Direction nevet 2011. februárjában, csakhogy addigra az angol banda már nemzetközileg ismert volt a 2010. szeptemberében regisztrált Facebook és Twitter fiókoknak, valamit a YouTube videóknak köszönhetően, továbbá az amerikai banda igenis tudott az angolok létezéséről a védjegyeztetés előtt is, hiszen a Facebook-oldalukon még említést is tettek róluk.

Az amerikai banda ügyvédei szerint pontosan ezt a reakciót várták Cowellék részéről, és egyszerűen csak meg akarják félemlíteni a kaliforniai fiúkat.

Az angol One Direction tagjai többször hangoztatták, hogy nem áll szándékukban nevet változtatni, de ezt majd az időnek és a bíróságnak kell eldöntenie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek