Starity

Andrew Garfield nem alkalmas a Pókember-szerepre

2012. június 30. 14:02   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész elárulta, hogy gyerekkora óta szereti a Pókembert, és félt a kihívástól, de önmagának akart leginkább megfelelni: naplót vezetett, Pókember-pornót nézett és jelmezben flangált.

hirdetés
Andrew Garfield nem alkalmas a Pókember-szerepre

Andrew Garfield a nemsokára mozikba kerülő filmjének promótálása alkalmával beszélt arról, hogy a hős eljátszása túl nagy falat volt számára, legalább is szerinte ő alkalmatlan a szerepre, nem tartja magát alkalmasnak egy ekkora ikon megformálásra, pedig ő mindent megtett, amit csak lehet, hogy a Pókember bőrébe bújhasson.

A színész rajongása miatt is élet-halál kérdésének tekintette a kellő alakítást, inkább gyermeki énjének akart megfelelni, mivel tudja, hogy a reboot nem fog mindenkinek tetszeni, 8 éves Pókember rajongó mivoltát tartotta szem előtt. Az új filmet és Andrew-t is sokan támadják, mert szükségtelennek mondják a rebootot, a színész pedig nem megfelelő utódja Tobey Maguire-nek, állításuk szerint, amivel Garfield is egyet ért, de nem foglalkozik mások negatív véleményével, mert túl nagy fan és képtelen volt nemet mondani a szerepre. Bevallotta, hogy örül a kritikusok pozitív visszajelzésének a filmet illetően, de ha a nézőknek nem fog majd tetszeni, akkor bukott a dolog, de legalább gazdagabb lett egy élménnyel, amit soha nem fog elfelejteni. Andrew a Ne engedj el című filmmel is bukott, Amerikában nem érte meg elindítani a filmet a mozikban, ám arra a projektjére is büszke, és lesz ami lesz, a Pókemberre mindig hasonlóan fog tekinteni.

A Közösségi háló sztárja elárulta, hogy nehéz, ha az ember önmagának akar megfelelni ezért túlhajtotta magát, de számára megérte: majdnem belefulladt a vízbe, kényelmetlen volt a ruhája, naplót vezetett élményeiről, fényképeket és videókat készített a forgatáson. Persze a felkészülést sokkal izgalmasabb dolognak tartotta mint magát a forgatást. Garfield semmit sem bízott a véletlenre: újraolvasta a képregényeket, amiket előhalászott régi lakása padlásáról, előkotorta gyerekkori relikviáit és a porosodó posztereket is letörölte, majd azokat rakta fel új háza falára, amikben már régebben is megtalálhatóak voltak az újabb poszterek illetve filmes ereklyék, babák, poszterek. Anonimként több közönségtalálkozóra ment el, és beszélgetett a Pókembernek beöltözött emberekkel, a filmben látható ruhához hasonlót vett magának, és abban flangált London kisebb utcáin, saját költségére elkezdett megtanulni falat mászni, a fizika tréning mellett külön trénere volt, beszédtechnika órákat vett, és fejlesztgette amerikai akcentusát. Magát a karaktert viszont minden megközelítésből szerette volna látni, ezért a filmeken kívül felvásárolta az összes Pókember mesét, képregényeket és sztorikat próbált alkotni, sőt, még a filmes vicces pornó paródiáját is megnézte, többször is.

Garfield tehát biztos abban, hogy mindent látott, hallott, kipróbált, megvett, aminek köze van a Pókemberhez, de még ezek után sem gondolja, hogy Tobey nyomába érhetne, annak ellenére hogy a kritikusok jól fogadták a filmet, amely érzelmesebbre sikeredett, mint az előzőek. Szerinte azért sikerült kellően önmagát adnia Peter szerepében mert maga is egy, a közösségből kitaszított stréber diák volt. Elárulta azt is, hogy tavaly a Comic Con alkalmával Pókember jelmezben jelent meg és a sztár a többi Pókembernek beöltözött fannal beszélgetett, teljes inkognitóban, maszkját csak akkor vette le mikor felhívták a színpadra, és bejelentették, hogy ő alakítja majd Petert.

„Tavaly a Comic-Conra mentem, és meg voltam illetődve. Azt akartam, hogy érezzék, én egy vagyok közülük. Szóval jelmezbe bújva érkeztem, és abban is voltam végig.“

A színész még nem látta végig a filmet, de végignézi, és biztos abban, hogy a fejét fogja fogni, ha nem tetszik neki az, amit lát a képernyőn.

”Én leszek az első, aki feldühödve elsikítja magát a moziban, hogy miért válogatták be ezt a brit szemétládát, hogy eljátszhassa a kedvenc hősömet."

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek