Starity

Mit tanulhatunk a legnagyobb slágerekből? II.

2012. augusztus 10. 09:09   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Általában a kedvenc számainkat nem a szöveg, hanem a zene alapján választjuk, de vajon tudjuk-e miről is szól egy-egy sláger? Íme néhány értelmesebb mondanivalóval rendelkező alkotás, melyet érdemes megismerned.

hirdetés
Mit tanulhatunk a legnagyobb slágerekből? II.

Már olvashattatok az előző cikkünkben hét olyan dalról, ami a szövege által is híres, nem csak a jó hangzás miatt. Most itt van mégegyszer ennyi sláger, melyeknél érdemes odafigyelni a mondanivalóra is.

Eminem – Not Afraid

Ez az amerikai rapper visszatérő-dala. Arra próbálja buzdítani az embereket, hogy ne fogadják el a rossz életet. Nem szabad úgy élni, hogy félünk valamitől, össze kell szednünk magunkat és szembe kell nézni az akadályokkal. Attól, hogy az ellenségeink megsebesítettek, továbbra is törődni kell azokkal, akik szeretnek, és nem szabad hagyni, hogy ezt akárki megzavarja.

Nicki Minaj ft. Rihanna – Fly

Nicki és RiRi dala eléggé hasonlít a Not Afraidre, csak ez kicsit lányosabb verzió. A barbadosi pacsirta itt arról énekel, hogy győzni, előtörni, hódítani, túlélni, felemelkedni és szárnyalni jött. Miss Minaj pedig arról rappel nekünk, nem szabad hagyni, hogy eltapossanak: ha ránk céloznak fegyvereikkel, el kell hajolni, ha a barátaink kezdenek az ellenségeinkké vagy idegenekké válni, csupán el kell őket küldeni. Fel kell készülni a harcra, keményen kell dolgozni, és győzni kell.

Nickelback – Never Gonna Be Alone

Az együttes Soha nem leszel egyedül című száma arra tanít minket, hogy éljünk a mának, nem tudhatjuk, melyik lesz az utolsó napunk. El kell mondani az érzéseinket egymásnak, mielőtt túl késő lenne. Ezek mellett azt is elmondja nekünk, hogy ne engedjük el magunk mellől azokat, akiket szeretünk. Küzdjünk értük, mondjuk el nekik, hogy soha nem lesznek egyedül.

Demi Lovato – Skyscraper

Demi ezt a dalát rengetegen a saját himnuszuknak titulálták. Nem is csoda, hiszen elmondja nekünk, akármennyire is próbálnak a többiek összetörni, nekünk talpon kell maradnunk. A kritikák ellenére úgy kell felemelkednünk a földből, mint egy felhőkarcoló. „Minden ablakom törött már, de talpon vagyok” – ez a mondat arra utal, ha a körülöttünk lévő dolgok nem is mennek túl jól, akkor sem szabad feladni.

Michael Jackson – We Are The World

Nehéz szavakat találni, amikor a pop királya, Michael Jackson jön szóba, főleg akkor, amikor az egyik legjelentősebb dalát kellene felhozni. Végül a Mi vagyunk a világ lett a kiválasztott dal, amivel ráébreszt minket arra, hogy mi vagyunk a felelősek a világért. Nem arra kell várni, hogy valaki más változtasson, hanem vegyük a kezünkbe az irányítást. Minden ember egyforma, mindenki Isten családjába tartozik, ezért kell, hogy az emberek egymáson is segítsenek. Michael szerint ennek eléréséhez csak szeretetre van szükség.

Avenged Sevenfold – Seize the Day

M. Shadows azt nyilatkozta, hogy a zenekar komolyabb klipet szeretett volna, és ezt meg is tették a Seize the Dayjel. Arról szól, hogy több időt kellene töltenünk a szeretteinkkel, mert aki ma mellettünk van, nem biztos, hogy holnap is itt lesz. Inkább használjuk ki a napjainkat ahelyett, hogy sírunk az idő után, amit elveszítettünk.

Superchick – Hero

Rengeteg fiatal szenved az iskolai bántalmazásoktól – ez a téma a Superchick tagjait is megichlette. Soha nem tudhatjuk, mennyire meg tudunk bántani egy embert – akár egy szóval is. Lehet, hogy úgy látszik, nem figyel a gúnyolódásokra, talán még sokkal jobban visszavág, otthon mégis az öngyilkosság gondolatával játszadozik. Hősök lehetnénk, ha kiállnánk mellettük, megvédenénk őket. Egy kis kedvességgel talán megmenthetünk egy életet is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek