Starity

Hatalmas siker Taylor Swift új dala

2012. augusztus 23. 12:12   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyot tarolt a country-pop énekesnő új száma, a We Are Never Ever Getting Back Together. A dal több rekordot döntött, huszonhét országban vezetett az iTuneson, majd első lett az Egyesült Államokban, így Taylor megszerezte első listavezető számát a Billboard Hot 100-on.

hirdetés
Hatalmas siker Taylor Swift új dala

A hatszoros Grammy-díjas Taylor Swift eddig három albumot adott ki, közülük a Fearless tizenegy, míg a legutóbbi Speak Now hat hétig volt első az Egyesült Államokban, és mindegyik korong hatalmas példányszámban kelt el. A country-pop énekesnő dalai is nagy sikernek örvendtek, ám egyik sem tudta eddig vezetni a listát Amerikában. A Mine harmadik, a You Belong With Me pedig második lett, így mindkettő épphogy lecsúszott az első helyről.

Taylor augusztus 13-án adta ki ősszel érkező albumáról az első kislemezt, a We Are Never Ever Getting Back Togethert. Az október 22-én érkező, Red című korong előfutára nagy sikereket ért el, már a megjelenése napján. A dal ötven percen belül első lett az amerikai iTuneson, így megdöntötte Lady Gaga rekordját a Born This Way-jel, és a leggyorsabban fogyó digitális számmá lépett elő. A szerzemény összesen huszonhét országban vezetett az iTuneson.

A bájos énekesnő ezután újabb rekordot döntött a dallal, mivel a We Are Never Ever Getting Back Together az első héten legnagyobb példányszámban elkelt digitális szám lett a női előadók szerzeményei közül, megdöntve ezzel Ke$ha eddigi rekordját. Taylor új dalánál egyébként eddig csak Flo Rida Right Roundjából adtak el többet egy hét leforgása alatt.

Swift egyik eddigi szerzeménye sem lett number one Amerikában, így a most megjelent kislemez lett az első listavezető dala az énekesnőnek a Billboard Hot 100-on. A szám a múlt heti hetvenkettedik helyi debütálása után ezen a héten elérte a lista legfelső fokát. A héten a második helyre csúszott le Flo Rida Whistle című dala, utána Ellie Goulding népszerű slágere, a Lights következik, és őket követi Carly Rae Jepsen Call Me Maybe-je, mely sokak szerint a nyár egyik legidegesítőbb száma. A top 10-ben pedig ott van még Katy Perry, a Maroon 5, és a fun. egy-egy dala is.

Az Mean énekesnőjének új dala egyébként kissé megosztja a rajongókat, mivel a stílusa eléggé eltávolodott a lány korábbi számaiétól, és a countrytól. A Red című albumról persze még nem sokat tudni, lehetséges, hogy Taylor többi szerzeménye nem ebbe az irányba megy majd el. A lemezzel kapcsolatban eddig annyi biztos, hogy lesz rajta egy duett Ed Sheerannel, és Swift saját bevallása szerint elég szomorú alaphangulata lesz majd. A korong népszerűsége az eddigi albumok, és az új kislemez elképesztő sikere után szinte biztos, ahogy már az is, hogy az énekesnő fellép az idei VMA-n a számmal, melyhez hamarosan videoklip is érkezik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek