Starity

Visszájára sült el az internetes trollkodás!

2012. október 03. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hallássérült gyerekekkel foglalkozó iskola nyerte meg annak a lehetőségét, hogy Taylor Swift az intézményükben adjon ingyenes koncertet. A Maksa híradóba illő történet viszont teljesen valós, ugyanis internetes gonosztevők szavazták be poénból az iskolát.

hirdetés
Visszájára sült el az internetes trollkodás!

Az internetes trollkodások néha ártatlanok és mulatságosak, de legtöbb esetben gonoszak és rosszindulatúak. Az egyik legutóbbi csínytevés a country zene szupersztárját, Taylor Swiftet is érintette, valamint egy ingyenes koncertrészvétellel kecsegtető versenyt, ahol a legtöbb Facebook-szavazatot megszerző iskola nyerte meg a díjat.

Több mint 14 ezer oktatási intézmény vett részt a versenyben, lelkesen várva, hogy Taylor Swift az ő iskolájukban lépjen fel. Azonban a közismert – az internet segglyukaként is emlegetett – 4chan nevű közösségi oldal és a másik trollkodásban élen járó közösség, a Reddit tagjai összefogtak egy újabb móka kedvéért, és elintézték, hogy a bostoni Horace Mannról elnevezett, siket és nagyothalló gyerekek számára épült iskola nyerje meg az ingyenes koncertet.

Rosszakaró internetezők ezrei adták le poénból a szavazatukat az iskola mellett, mely magasan az éltre tört. A Horace Mann School igazgatója, Jeremiah Ford azonban cseppet sem sértődött meg, amikor megtudta, honnan származnak a voksok. Ehelyett azt mondta, noha a diákjai halláskárosultak, egy Taylor Swift-koncert csodálatos élmény lenne számukra, hiszen szeretik az élő zenét. Hozzátette, az iskola számára az is nagyszerű győzelemnek számítana, ha rosszindulatú szavazók juttatják őket a döntőbe.

Noha, végül a szervezők úgy döntöttek, hogy kizárják a versenyből az iskolát a szavazási botrány miatt, az igazgatóság, Taylor Swift és a koncert támogatói megegyezésre jutottak, és ezzel sokkal jobban jártak.

Az énekesnő tízezer dollárt adományozott az iskolának, valamint ingyenjegyeket adott minden diáknak a következő bostoni koncertjére. A koncert szponzorai, a tankönyvkiadó Chegg, és Papa John's, valamint az American Greetings és a Cover Girl, egyenként szintén tízezer dollárt adtak át az iskolának. Ráadásképpen, a VH1-zenecsatorna Save the Music programja szintén tízezer dollár értékben hangszerekkel lepte meg a Horace Dunn iskola tanulóit, így az iskola összesen ötvenezer dolláros adományban részesült.

Bár hivatalosan nem az iskola lett a verseny győztese, mégis ők nyerték a legtöbbet, a szeretet és a támogatás őszinte bizonyítékát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek