Starity

Lady Gaga kizsákmányolja rajongóit?

2012. október 08. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lady Gaga sosem tartozott azok közé, akik elfedik a társadalom által tökéletlennek ítélt testüket - épp ellenkezőleg, az énekesnő büszkén vállalja önmagát, és rajongóit is önmaguk elfogadására, bátorságra buzdítja. Hogy hangsúlyozza, a kinézetétől függetlenül mindenki lehet értékes ember, meghirdette a Body Revolution 2013-at. Az ötletet világszerte elismerték - akadnak azonban, akik másképpen vélekednek a mozgalomról.

hirdetés
Lady Gaga kizsákmányolja rajongóit?

A lavina tulajdonképpen akkor indult el, mikor Gaga egyik koncertjén a megszokottnál kissé püffedtebben lépett színpadra. A különböző bulvárlapok mind-mind szóvá tették ezt; ducinak, kövérnek nevezték az énekesnőt, sőt a Sun magazin egészen odáig ment, hogy cikkében malacpofájúként emlegette a sztárt. Gaga a súlya körüli tömeghisztéria hatására bevallotta: 15 éves kora óta küzd anorexiával, és bár mostanában valóban felszedett néhány kilót, ő így is büszke önmagára.

Ezen ötleten elindulva a sztár hamarosan meghirdetett egy mozgalmat, mely a Body Revolution 2013, magyarul a Test Forradalma nevet viseli, és azóta is Gaga saját közösségi oldalán folyik. Ennek keretein belül az énekesnő arra bíztatja rangóit, töltsenek fel tökéletlennek vélt testükről egy fotót, és büszkén vállalják önmagukat, hiszen mindenki gyönyörű a maga módján. Maga GaGa is megosztott „szörnyecskéivel” néhány fehérneműs képet a weboldalon.

A mozgalom azóta egyre nagyobb és nagyobb hírnévre tesz szert a rajongók körében, és „Anyaszörny” ötlete világszerte elismertté vált. A Jezebel.com például az énekesnőnek azt kijelentését favorizálta a leginkább, melyben Gaga elmagyarázta, ő is emberi lény, bizony a sztárok sem tökéletesek. Egy másik lap szerint „a Body Revolution a legnagyobb, leglelkesítőbb dolog, amit egy, a világ figyelmének középpontjában álló nő tehet a rajongóiért.”

Nem mindenki dobott azonban hátast az énekesnő ötletétől. Akadnak, akik szerint az egész mozgalom csupán jól álcázott kizsákmányolás, melyből egyedül Gaga és a mögötte álló lemezkiadó jön majd ki jól. A cég ugyanis komoly pénzeket keres azzal, hogy Gaga tömegek figyelmét keltette fel a Test forradalmának meghirdetésével. Mi több, sokan egyenesen aljas húzásnak nevezték, hogy ezúttal egy olyan dolgot akarnak egy híresség által megvetetni velünk, amire eddig nem volt példa: önbizalmat, szeretetet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek