Starity

Rajongás, de hogyan?

2012. november 13. 10:10   |   Szerző: LadyRainbow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nap mint nap hallunk elvetemült rajongókról, akik kedvencük nevét, képmását tetováltatják magukra, vagy egyéb őrült dolgot csinálnak azért, hogy valamilyen formában kifejezzék a példaképük iránti szeretetüket. De meddig érdemes elmenni?

hirdetés
Rajongás, de hogyan?

Ne utánozd minden áron

Jó dolog, ha van példaképed, de tartsd szem előtt: ő is ember. Ugyanúgy van egyénisége, és hibája is, mint neked. Éppen ezért, tartsd meg a saját stílusodat: nem kötelező ugyanazokat a ruhákat hordani, úgy viselkedni, vagy olyan véleménykört alkotni, mint a szeretett személy, sőt. Csak egy téren legyen a követendő minta, mint a karrier, magánélet, stb. Hidd el, ő is, és a környezeted is örülni fog annak, hogy önmagad vagy.

Fogadd el mások véleményét

Nagyon sokan vannak, akik negatívan vélekednek egyes sztárokról, akár divatból, akár személyes indíttatásból. Fontos, hogy ilyenkor mindenképpen maradj higgadt és magabiztos, ha nagyon kedveled a hírességet, óvatosan cáfold meg az állításokat, de ne feledd: az esetek nagy részében nem fogod tudni meggyőzni a vitapartnered, ezért ha ezt tapasztalod, hagyd a másikra a saját véleményét, legyen vele boldog. Ha te úgyis tudod az igazságot a kedvencedről, teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak róla.

Maradj a földön

Fontos tudnod, hogy attól mert a kedvenc énekesed párkapcsolatban él, nem kell depresszióba esni, sem szidni a szerencsés fiút vagy lányt. Kedvenced akár szingli, akár nem: valójában kevés az esély arra, hogy valaha egymásra találtok. Ne felejtsd el, hogy a párkapcsolatok két emberről szólnak. Amiatt se legyél szomorú, ha lemaradtál egy a kedvenc sztárod számára fontos bemutatóról, vagy hazai koncertről. Persze, rossz érzés, de nem dől össze a világ, ha egy filmet később nézel meg, vagy ha idén nem jön erre turnézni a hőn áhított személy. Ami késik, nem múlik.

Ne dőlj be minden pletykának

Ha egy névtelen forrásból megtudod, hogy Justin Biebert elütötte egy busz, ne rohanj sírva a telefonért, hogy mindenkivel közöld: várd meg míg hivatalos nem lesz a hír. Magadnak, és neki is jót teszel azzal, ha nem terjeszted tovább a pletykát a közösségi oldalakon.

Lásd reálisan a tényeket

Nem tanácsos tökéletesnek látni egyetlen hollywoodi személyt sem. Bár kedvencünket hajlamosak vagyunk az Istenségek közé sorolni, be kell látni, hogy mindenkinek vannak hibái. Nem kell óriásit csalódni, vagy egyszerűen letagadni tényeket, ha a kedvenced borzasztó ruhában jelenik meg egy díjátadón, vagy egyszerűen butaságot csinál valahol. Tudd be egyszerű tévedésnek, ami mindenkivel előfordul, aki az életben kipróbál új dolgokat.

Ne hozz egy életre szóló döntéseket

Bizonyára elképzelni sem tudod, hogy valaha is megunod a kedvencedet, vagy egyszerűen „kiszeretsz” belőle – pedig így lesz. Lehet, hogy 10 év múlva is még követed a kiszemelted a karrierjét, de addigra nem csak érettebb leszel, de személyiséged is nagymértékben megváltozik, így könnyen lehet, hogy már másként fogsz ugyanarra az emberre gondolni, ezért tetoválásokat és egyéb maradandó emlék készítését senkinek nem ajánljuk. Ha mégis ilyen dolgok mellett döntöttél, valami olyat varrass magadra, ami nem feltétlenül köthető az illetőhöz. Pl. dalszövegrészlet, idézet.

Támogasd őt

Akár lelkileg, akár fizikailag. Igen elcsépeltnek hangzik, de mindenkinek jól esik egy két kedves szó, akár elektronikus úton is, persze ne vigyük túlzásba. Gyakoriak a születésnapi videók, amikben egy-egy rajongótábor kíván boldog szülinapot az ünnepeltnek. Az ilyen apró kis gesztusokkal garantáltan kimutatod a világ felé, hogy szereted az illetőt, de közben eleget teszel a többi pontnak is.

Ajánlott elmenni a moziba, megnézni a favoritod filmjét, vagy megvenni a kedvenc énekesnőd albumát, ugyanis azzal a pénzzel nem csak a példaképedet segíted, hanem megfizeted a rengeteg civil munkáját, akik a filmek, albumok mögött állnak. Ezt sem kell túlzásba vinni: egyáltalán nem kötelező az ilyen ereklyékkel berendezni a szobádat, vagy sorra megvenni a celebek nevével ellátott körömlakkokat. Ha a zenei szakmában tevékenykedik, az sem árt, ha néhányszor kéred a rádióban az aktuális slágerét, vagy elektronikus úton veszed meg őket. De már azzal segítesz, ha nem posztolod szana-szét azokat a fotókat, amiken ő nincs valami fényes állapotban.

Ezen kívül fogd össze a rajongói közönséget, szervezzetek programokat együtt, vagy csak csevegjetek egy jót az interneten keresztül. Meglepő, mennyi új barátra tehetsz szert közös érdeklődés alapján.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek