Starity

Győzike egy év nyolc hónap börtönt kapott

2012. október 29. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elítélték a showmant és feleségét a régóta húzódó adócsalási ügyben. A showman egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, melyet három évre felfüggesztettek.

hirdetés
Győzike egy év nyolc hónap börtönt kapott
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Gáspár Győző feje felett már jóideje gyűltek a viharfelhők, de a hétfőn délelőtt keződődő tárgyaláson pont került az adócsalási botrányának a végére. A bíróság bűnösnek találta Győzikét két rendbeli adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás bűntette és annak bűnsegédlete, kisebb csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás miatt. Bea asszonyt ugyanezen bűncselekményekben, a menedzserüket pedig csak bűnsegédlet és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a bíróság.

Míg Győzike egy év nyolc hónap, addig felesége másfél év börtönbüntetést kapott, de menedzserüket is egy év négy hónapra ítélték. Mindhármuk börtönbüntetését három év próbaidőre felfüggesztették, így ha addig nem követnek el újabb bűncselekményt, nem kell börtönbe vonulniuk. A bűnügyi költséget természetesen most is az elítélteknek kell megfizetni, ez személyenként 271 ezer forintot jelent.

„Inkább maradtam volna hentes, ha ezt tudom, nem akarok híres lenni” - kezdte Győzike az utolsó szó jogán indított beszédét, melyben főként a tönkrement életéről és ártatlanságáról beszélt, valamint kérte a bírónőt, hogy ne Győzikét, hanem Gáspár Győzőt ítélje el.

Mint ismeretes az énekes-showman és felesége egy évvel ezelőtt kerültek a vádlottak padjára, miután kiderült, hogy nem tudnak elszámolni az RTL Klubtól kapott 81 millió forintos gázsijukkal, így az azután fizetendő 22,2 milliós jövedelemadót sem vallották be.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek