Starity

Botrány a Victoria's Secretnél

2012. november 13. 14:02   |   Szerző: Pöttömke

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alig egy hete megrendezett show-n prezentált indián lány stílusú outfit kiváltotta néhány indián származású amerikai lakos nemtetszését. A botrány elkerülése érdekében a márka cenzúrázza a nyilvánosságra került felvételeket.

hirdetés
Botrány a Victoria's Secretnél

Nem ez az első eset, hogy a márka kisebb botrányba keveredett. Korábban azért bírálták a VS csapatát, mert a modelleknek nehéz angyalszárnyakat kell viselniük, és magas tűsarkakon kell lépkedniük a kifutón a szokásos év végi bemutatójukon. Most azonban az egyik összeállítás váltott ki ellenszenvet.

Karlie Kloss topmodell indián lány outfitje szinte azonnal kiváltotta az Amerikában élő őslakó indiánok nemtetszését. Jacqueline C., aki maga is indiánok közvetlen leszármazottja a következőképp kommentálta az esetet.

„Mint egy indián felmenőkkel rendelkező nő, szeretném megosztani azt, hogy milyen csalódott vagyok a kultúrák tisztelete és a generációnk női tekintetében. A bennszülött nőkhöz kapcsolódnak a legnagyobb arányban a szexuális erőszakkal összefüggő gyilkosságok a kontinensen. Köszönöm, hogy továbbra is támogatják ezeket a nők elleni erőszakos cselekményeket!”

Természetesen a márka is reagált a vádakra hivatalos Twitter-, illetve Facebook-oldalán. „Sajnáljuk, hogy az indián fejdísz, amelyet a show-n használtunk, néhány embert felidegesített. Őszintén sajnáljuk, nem állt szándékunkban megsérteni senkit sem. Nagy tiszteletlenség volt, nem fogjuk többé felhasználni egyik felszerelésnél és adásnál, marketinganyagként, sehogy sem.”

Maga Karlie Kloss is bocsánatot kért saját Twitter-profilján az incidens miatt. „Mélységesen sajnálom, ha bárkit is megsértettem azzal az összeállítással, amit a show-n viseltem. Támogatom a VS döntését, hogy kivágatják az adásba kerülő felvételekből.”

A Victoria’s Secret tehát azt a döntést hozta a botrány elkerülése érdekében, hogy az adásba kerülő felvételekből kivágatják azokat a részeket, amelyen Karlie az ominózus összeállításban látható. Az idei Victoria’s Secret Fashion Show-t december 4-én tűzi műsorára a CBS csatorna.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek