Starity

A Napos oldal tarolt a Satellite Awardson

2012. december 17. 16:04   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

David O. Russell dramedyje öt díjat vihetett haza, köztük az idei év legjobb filmjének járó elismerést. A televíziós kategóriákban a Homeland és az Agymenők aratott.

hirdetés
A Napos oldal tarolt a Satellite Awardson

Az International Press Academy közismert sajátos, olykor a többi díjátadótól merőben eltérő döntéseiről. Így történhetett például az is, hogy a Critics' Choice Awards, a Golden Globe és a SAG által legtöbb jelölésben részesített Lincoln a Satellite Awardson mindössze a legjobb látvány, illetve jelmeztervezés díját vehette át.

Ünnepelhetett viszont a Napos oldal, amely a legjobb filmnek járó elismerés mellett hazavihette a legjobb rendező díjat is, Bradley Cooper és Jennifer Lawrence pedig a színészi kategóriákat uralták. A film ezenkívül vágómunkájáért is díjat kapott.

A nyomorultak négy díjjal távozhatott, köztük a legjobb női mellékszereplőnek járó elismeréssel Anne Hathaway révén, valamint a legjobb szereplőgárda szobrával. Ezenkívül a film kapta a legjobb hangvágás díját, a Suddenly pedig a legjobb eredeti dal lett. A Pí élete a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb operatőri munka díjában részesült.

Javier Bardemet a Skyfallban nyújtott alakításáért ismerték el a legjobb férfi mellékszereplőként, míg az Argo vihette haza a legjobb filmzenének járó szobrocskát. A Kényszerleszállásé lett a legjobb vizuális effektus, a dán Egy veszedelmes viszonyé pedig a legjobb jelmez. Az idegen nyelvű film díján a francia Életrevalók és a kevéssé ismert dél-koreai Pieta osztoztak.

A messze dél vadjai fiatal színésznője, Quvenzhane Wallis kapta az év újonca díjat. Az öt legendát a legjobb animációs filmnek, a Chasing Ice című alkotást pedig a legjobb dokumentumfilmnek választották.

A televíziós kategóriákban a drámáknál ismét a Homeland vitte a prímet, a legjobb drámai sorozat mellett Claire Danes és Damian Lewis mindketten díjjal távoztak. Hasonló volt a helyzet a vígjátékoknál, ahol az Agymenők lett a legjobb sorozat, Johnny Galecki és Kaley Cuoco pedig a legjobb színészek.

A The Walking Dead lett a legjobb műfajbeli sorozat, illetve övék lett a legkiemelkedőbb televíziós szereplőgárda díja is.

A minisorozatoknál és TV-filmeknél a Hatfield & McCoyst választották a legjobbnak, a legjobb színész díját Benedict Cumberbatch vehette át a Sherlockért, míg a legjobb színésznőként Julianne Moore-t ismerték el a Versenyben az elnökségért. A legjobb férfi mellékszereplő Neal McDonough lett A törvény emberéért, a legjobb női mellékszereplő pedig Maggie Smith a Downton Abbey-ért.

A szervezet honlapján a jelöltek és a győztesek teljes listája megtalálható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek