Starity

Végleg elbúcsúzott az Upper East Side

2012. december 18. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme egy sikersorozat, ami meghódította az egész világot, tinik milliói akarnak olyanok lenni, mint Blair Waldorf, és még többen szeretnének maguk mellé egy Chuck Basst vagy egy Nate Archibaldot. De hiába a nagy rajongás, 2012. december 17-én hivatalosan is elbúcsúzott az Upper East Side.

hirdetés
Végleg elbúcsúzott az Upper East Side

Pár hete már fény derült a legutolsó rész címére, ráadásul rengeteg előzetessel is megleptek minket a rendezők. De persze egyetlen egy biztos pont sem volt a fináléval kapcsolatban, talán egyedül arra lehetett számítani, hogy Chuck és Blair végleg a tündérmeséjükben élhetnek.

A szokásos 45 perces adás mellett egy félórás visszatekintő epizódot is közzétettek a rendezők, amiben nemcsak a színészek, hanem a producerek is a véleményüket fejezik ki, s azt, hogy a Gossip Girl miként változtatta meg az ő életüket és természetesen a rajongókét. Hiszen ez nyílt titok, a sorozat csaknem olyan befolyással volt az emberekre, mint anno a Szex és New York. Cikkünkben pedig bemutatjuk a dráma sikereit, és végleg elengedjük az Upper East Side-ot.

2008-ban a New York Times kijelentette, a Gossip Girl az első olyan sorozat, ami igazán hatással van a fiatalok kultúrájára. A New York magazin pedig csupán három szóval jellemezte: Best Show Ever, azaz a valaha volt legjobb sorozat.

Hatalmas dicsőség a sorozat számára, hogy maga New York City polgármestere, Michael Bloomberg 2012. január 26-án meglátogatta a stábot, és kinevezte ezt Gossip Girl-napnak, ráadásul A pletykafészek az egyik olyan sorozat, ahol az utcai jelenetek nem stúdióban játszódnak, hanem valódi környezetben.

A valódi környezet pedig nem csak New Yorkot jelenti, hiszen a második évadban az Upper East Side-iak Hamptonsba utaztak nyáron, míg a negyedik évad elején Párizsban, az ötödikben pedig Los Angelesben kötöttek ki. És bár hazánkban nem jártak személyesen, de többször is megemlítették a főváros nevét.

Díjakban, illetve jelölésekben sem mutatott szégyent a sikerdráma. Legelőször 2008-ban jelölték a sorozatot az Artios Awardson a legjobb dráma kategóriában, azóta számtalan arany szobrocskát vehettek át a sorozat szereplői. Ám nemcsak a díjakban, hanem a divatban és a zenében is jelesre vizsgázott. Olyan híres és elismert személyek jelentek meg a sorozatban, mint Diane von Furstenberg, Vera Wang, Cyndi Lauper, Lady Gaga, Florence, Robyn és Hilary Duff.

A színészek és rendezők az alábbi videóban búcsúznak el a sorozattól illetve felidézik a legszebb pillanatokat.

Természetesen a legnagyobb kérdés mindig is az volt a sorozat történelmében, hogy vajon ki is Gossip Girl. Az utolsó részben fény derült azonosságára, hiszen mindig is az a bennfentes, akit mindenki kívülállónak hisz.

Egy szó mint száz, köszönjük Gossip Girl, hogy annyi felejthetetlen pillanatot hoztál nekünk, és hétről hétre izgulhattunk kedvenc párosunkért, hogy hihetjük, tényleg léteznek tündérmesék – csak meg kell dolgozni értük.

Nyitóepizód: 2007. szeptember 19.
Záróepizód: 2012. december 17.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek