Starity

Emily Blunt 30 éves lett

2013. február 23. 19:07   |   Szerző: duracell

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Ifjú Viktória királynő, a Sorsügynökség, az Ötéves jegyesség és a Looper – A jövő gyilkosa brit sztárja a mai napon harmincéves lett. Hogyan jutott el ekkora filmes sikerekhez?

hirdetés
Emily Blunt 30 éves lett

Emily Olivia Leah Blunt 1983. február 23-án látta meg a napvilágot Roehamptonban, az Egyesült Királyságban. Négy gyermek közül a második volt, tanár édesanyja korábban színészkedett is, édesapja pedig igen magas jövedelemmel rendelkezett. 16 évesen egy privát színészkollégiumba került, ahol egy ügynök fedezte fel. A színpadon a The Royal Family című darabban debütált Judi Dench oldalán.

Filmes debütálására 2003-ban került sor Az elveszett kard legendája című filmben, majd Catherine Howardot alakította a kétrészes VIII. Henrikben. A közönség azonban a 2004-es Szerelmem nyara című filmben figyelt fel rá először, melyben Natalie Press-szel leszbikus párt alakítottak. Egy évvel később nagy sikert aratott a Gideon lánya című filmben nyújtott alakításával, melyért Golden Globe-díjjal jutalmazták.

2006-ban mellékszerepben tűnt fel a nagy bevételt produkáló Az ördög Pradát viselben, Meryl Streep és Anne Hathaway oldalán. Bár a sajtó főként az utóbbi két színésznő alakítását dícsérte, az Entertainment Weekly a 'Legjobb Női Jelenetlopónak' nevezte, utalva ezzel arra, hogy amint feltűnik a vásznon, magára vonja a figyelmet. A filmnek köszönhetően Emily és Anne közösen adták át a legjobb kosztümért járó díjat a 79. Akadémiai Díjátadón.

2007-ben feltűnt A Jane Austen könyvklubban, a Dan és a szerelemben és a Charlie Wilson háborújában is. 2009-ben megkapta Viktória királynő szerepét Az ifjú Viktória királynőben, Jean-Marc Vallée rendezésében. Eredetileg ő kapta meg Fekete özvegy szerepét a Vasember 2-ben, de a Gulliver utazásai miatt végül Scarlett Johansson játszotta el a képregényekből már jól ismert alakot.

2010-ben Benicio Del Toro és Anthony Hopkins mellett játszott a nagy költségvetésű Farkasemberben. A Gulliver utazásai után főszerepet kapott a Sorsügynökségben, ahol Matt Damonnel a szerelmükért harcoltak. Ezután felkérték az Amerika kapitány: Az első bosszúálló női főszerepére, de visszautasította az ajánlatot – a szerepét végül Hayley Atwell kapta meg. 2011-től az Yves Saint Laurent híres parfüme, az Opium reklámarca.

2011-ben Ewan McGregor volt a partnere a Lazacfogás Jemenben című angol vígjátékban. Ugyanebben az évben Miss Röfi titkára volt a Muppetsben. 2012-ben Az ötéves jegyesség című vígjátékban ismét Jason Segellel játszott. Szintén tavaly tűnt fel a Looper – A jövő gyilkosa című sci-fiben, Bruce Willis és Joseph Gordon-Levitt oldalán. A színésznő jelenleg sem unatkozik: All You Need Is Kill című filmjét forgatja.

Emily magánélete sem alakult unalmasan: 2005-ben ismerkedett meg a kanadai Michael Bublé énekessel, akivel három évig voltak együtt. 2008 novemberében kezdett randizgatni a szintén színész John Krasinskivel, akinek 2010. július 10-én örök hűséget esküdött. Emily nővérét, Felicityt Stanley Tucci vette feleségül, akivel Az ördög Pradát visel című filmen dolgozott együtt.

A hölgyeményről kiderült, szinte véletlenül lett színész: gyerekként, körülbelül 7-től 14 éves koráig dadogott, amit egyik iskolai tanára színészkedéssel segített neki leküzdeni. Emily ezért a Dadogás Amerikai Intézményének igazgatója, segítve ezzel sorstársait.

Isten éltesse a gyönyörű Emily Bluntot!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek