Starity

Svéd részek is lesznek ByeAlex dalában

2013. március 05. 16:04   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

ByeAlex tegnap sajtótájékoztató keretén belül beszélt az életéről, a munkájáról, na és persze az Eurovízióról.

hirdetés
Svéd részek is lesznek ByeAlex dalában
Fotó: MTVA Sajtószoba

ByeAlexet lehet szeretni és nem szeretni, ezt már az elmúlt napokban megtapasztalhattuk. Miután szombaton megnyerte a magyar eurovíziós válogatót, A Dalt, az internet felbolydult, és kapott pozitív és negatív hozzászólásokat egyaránt.

A 28 éves Márta Alex tegnap sajtótájékoztató keretén belül mutatkozott be a sajtó képviselőinek, ahol terveire is kitért.

„Kisvárdára jártam gimibe, a Miskolci Egyetem filozófia szakán végeztem – kezdte válaszát. – Tudom, hogy nem egy piacképes szakma, de engem már suliban is a humán tárgyak vonzottak, a filozófia pedig úgy érzem, hogy a gondolkodás alappillére, ami az emberekkel kapcsolatos alapvető kérdésekre keresi a választ. Nem azért mentem el filozófiát tanulni, mert úgy gondoltam, hogy ebből gazdag leszek, hanem egyszerűen ezt szerettem volna tanulni. Újságíró vagyok, zenei újságoknál kezdtem, most a Tattoo Magazin szerkesztője vagyok. Az öltözködésemmel kapcsolatban sok jelzőt rám aggatnak, de soha nem gondolkodtam azon, hogy milyen stílust képviselek azzal, amit felveszek. Három éve Miskolcon például ugyanolyan ruhában léptem fel, mint A Dalban. Ezek a dolgok nem igazán érdekelnek. A döntőben viselt kockás zokni pedig csak egy fricska volt, sosem vennék fel ilyet komolyan – tette hozzá mosolyogva, majd elmondta, hogy milyen produkciót láthatunk majd tőle a májusi versenyen: A Kedvesem című dalomat Malmőben mindenképpen magyarul szeretném elénekelni, mert ez a dal így lett sikeres, a közönség is ezért szavazott rám szerintem. A refrént viszont szívesen elénekelném svédül, szerencsére Kővágó Dani, a gitárosom jól beszéli a nyelvet. Én is szeretem a nyelveket, japánul például két évig tanultam az egyetem alatt, puszta érdeklődésből. Az angolt nagyon jól értem, több könyvet is fordítottam angolról magyarra. A beszédben viszont nincs akkora rutinom, ezen még van mit javítanom. A Dal című műsorban a hátam mögötti ledfalon látható kis figurákat a külföldön élő egyetlen húgom készítette. Ő egy kis rajzos arc. Amióta elkezdtem ezt a projektet, ő rajzol nekem borítókat, hangulatképeket a zenékhez. A szüleim átlagos emberek, semmi különös nincs bennük. A családomban nem foglalkozik senki zenével, én vagyok az egyetlen. Semmi extrát nem tervezek, élek ugyanúgy, ahogy eddig. Dolgozom, írom a dalaimat és nagy erőkkel készülök a malmői megmérettetésre.”

hirdetés

„A negatív internetes hozzászólásokkal kapcsolatban... láttam, hogy oltanak, talán meg is érdemlem egy kicsit. Hiszem, hogy ha megismernek az emberek, akkor nem fognak utálni, mert rájönnek, hogy jóindulatú vagyok és nem ártok senkinek. Nekem az a fontos, hogy jó dalokat írjak, és azt hiszem, hogy ez sikerült, erre fogok a továbbiakban is koncentrálni” – fejezte be mondandóját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek