Starity

Hírességek stílusevolúciója — Selena Gomez

2013. május 18. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk következő részében a Disney-csillag, Selena Gomez stílusának változásait elemezzük ki.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Selena Gomez

Selena Gomez gyereksztárból elismert és érett színésznővé cseperedett a szemünk előtt. A mostani tökéletes stílusához viszont rögös út vezetett. Cikkünkben a színésznő stílusát mutatjuk be lépésről, lépésre.

2007

Az ifjú színésznő kiskora óta rutinosan mozog Hollywood elit köreiben, de az áttörő sikert 2007-ben érte el a Varázslók a Waverly Helyből című amerikai vígjátékkal. A sorozatban Selena átlagos tinilányként öltözködött, így ezt a laza stílust a mindennapjaiba is belecsempézte. Főleg tornacipőkben és törpe-sarkúakban járt, sima farmer-póló és néha mellény kombinációval. Ékszerek közül főleg bizsukat, illetve rengeteg különféle karkötőt hordott, haját pedig egyenesre vasalta vagy hullámosan hordta.

2008

Ebben az évben Sel nemcsak filmes karrierjére koncentrált, hanem zenei életét is szép lassan elkezdte egyengetni és 2008-ban megjelent első híresebb száma, a Tell Me Something I Don’t Know. Stílusa az első félévben még mindig kislányos volt és fiatalos, sokszor kapták el a lesifotósok gördeszkázás közben, hajában pedig rengetegszer viselt rózsaszín, lila melírcsíkokat. Ám az év második felére kezdte levedleni gyermeteg énét és komolyabban, felnőttesebben kezdett el öltözködni, de a puszi-küldés a kamerának még megmaradt. Az év végén hatalmas döntésre szánta el magát: megszabadult hosszú hajától és frufrut is vágatott.

2009

Ez évben legelső albumát és a sorozatából készült filmet népszerűsítette. Mivel Selena nevét egyre többen ismerték, stílusát is többen kezdték el követni. A vörös szőnyegen elkezdte kitárni a szárnyait és egyre merészebb húzásokkal próbálkozott: rövidebb ruhákkal, vérvörös ajkakkal, erősebb sminkeléssel. A frizuráját a rendezvényeken szinte mindig felkontyolva viselte, míg a mindennapokban kiengedte fekete haját. Még ezen évben kezdett rászokni a sál hordására és a hétköznapokra is praktikus, egyszerű, de nagyszerű mini-ruhákra.

2010

Amint bekövetkezett az új évtized, mintha Selenát is kicserélték volna – természetesen jó értelemben. Kislányos ruhatárát egy az egyben kidobta és nőiesebbnél, nőiesebb darabokkal pótolta. Lehetséges, hogy két idősebb és nagyon stílusos kolléganője, Leighton Meester és Katie Cassidy segédkezett neki a Monte Carlo forgatásán. Selly 2010-ben rengeteg fehér, illetve virágmintás ruhát hordott, frizuráját pedig hullámosan és kiengedve viselte.

2011

Selena talán ez évben lehetett a legboldogabb. Nem, csak azért mert az év elején összejött Justin Bieberrel, hanem mert karrierje is szárnyalt. Az összes rangosabb eseményen jelen volt, stílusát pedig tökéletesre fejlesztette. Főleg nőiesebb blúzokban és blézerekben tette tiszteletét a nagyérdemű előtt, de a hétköznapokra is csinosabb szettekbe bújt. Frizuráját kiengedve illetve összefogva is egyaránt hordta.

2012

Tavaly Selena ismét lazábbra vette a hétköznapokat. Gyakran kapták lencsevégre cicanadrágban és egyszerű kék farmerban, bővebb pólóval és egy féloldalas válltáskával, viszont a hivatalos rendezvényeken igen elegánsan mutatkozott. Az előző évben nagy divat volt az énekesnő számára a kétrészes ruha, több eseményen is ilyen szettben jelent meg. A haja színén egy árnyalatnyit világosított, de még mindig kiengedve hordta.

2013, napjainkban

Szakítása után egyre bővebb pólókba, sálakba, tréningnadrágokba és flip-flop papucsokba bújt. Haját kócosan kiengedve viselte, viszont, ahogy egyre teltek a napok Selena visszakapta régi életkedvét és ezt meg is mutatta a világnak: mosolyogva pózolt a lesifotósoknak egy aranyos nyári ruhában. A rendezvényeken legtöbbször felkötött hajjal jelent meg eddig, mint 2009-ben. De természetesen a puszi-dobás most sem maradhatott el, úgy tűnik ez Selena védjegyévé kezd válni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek