Starity

Európai csillagokból világsztárok II. rész

2013. március 11. 18:06   |   Szerző: egon96

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk első részében már bemutattunk pár hírességet, akik kitörtek a burokból, és rácáfolva a tévhitre, európaiként hódították meg a világot.

hirdetés
Európai csillagokból világsztárok II. rész

Cikksorozatunk második részében folytatjuk a tendenciát, de szó lesz a két végletről is, vagyis azokról, akik most bontogatják szárnyaikat, és azokról, akik régebben aratták le a babérokat, és manapság alig hallani valamit róluk.

Edward Maya a románok csodagyereke. Inna után a második volt, aki egész Európát meghódította. Edward mert nagyot álmodni, a tengerentúlra is eljutott, és a világ legfontosabb összesített listája, a Billboard Hot 100 19. helyéig is sikerült felkapaszkodnia, de több különböző listán is sikerült a top 10-et megcéloznia. Dala igazi partihimnusszá vált, és számtalan díjat be is zsebelt.

Enrique Iglesias, a spanyol macsó zenészcsaládból származik, apja híres szenész volt. Nagyon sokan úgy vélik, hogy Enrique is jól tette, hogy követte a családi hivatást, ugyanis több év munkája beérett, mára többszörös Grammy- és Latin Grammy-díjas énekesként van elkönyvelve. Pályafutása alatt több mint 38 millió albumot adott el világszerte.

A Cascada a német zeneipar egyik legfontosabb formációja. Tagjai: Natalie Horler, valamint a két producer és DJ. A Cascada 2002-ben alakult, de a világot jelentő deszkák elérését az Everytime We Touch című című daluk segítette, hiszen egész Európát uralta, és az amerikai listákon is top 10-es helyezést ért el. Ez után sikert sikerre halmoztak.

2009-ben jelent meg az Evacuate the Dancefloor című albumuk, melynek névadó dala a tényleges világhírnevet hozta a német triónak. A formáció azóta sem tétlenkedik, ugyanis az idei Eurovíziós Dalfesztivál német képviselői ők lesznek Glorius című szerzeményükkel.

Rita Ora a britek legújabb üdvöskéje. A koszovói-albán születésű lány tinédzserkora óta énekel. Első jelentős sikerét a Hot Right Now című dal közreműködésével érte el, azóta pedig sorra ontja a slágereket, amelyek egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek. Tavaly nyáron jelent meg első önálló lemeze Jay-Z kiadójánál.

Leona Lewis 2006-ban megnyerte az X Factor harmadik szériáját, és Simon Cowell mentoráltjaként egyenes út vezette a világhírnév fele. Debütáló dala, a Bleeding love 34 országban volt listavezető, 2009-ben adta ki második albumát az Echót. Sikerei azóta sem lankadtak, ugyanabban az évben vált I See You című dala világhírűvé, miután az Avatar filmzenei albumjára is felkerült.

Folytatjuk a britekkel: Olly Murs a 2009-es brit X-Faktor második helyezettje lett. A válogatáson Simon Cowell Olly produkciója után azt mondta: „ez a legkönnyebb igen, amit valaha mondtam”. A verseny után Olly hamar munkának látott, és stúdióba vonult. Sorra jelentette meg kislemezeit, emellett még műsorvezetőként is tevékenykedett. A világsiker felé leginkább a Troublemaker című kislemeze vezette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek