Starity

Rosszak a jegyeid? Kutyázz!

2013. április 07. 18:06   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebeket is lehet majd kölcsönözni a skót aberdeeni egyetemen, hogy a diákok a vizsgaidőszakban kutyák simogatásával nyugtathassák magukat, és így jobb jegyek születhessenek.

hirdetés
Rosszak a jegyeid? Kutyázz!

Korábban már mi is beszámoltunk arról, mennyire előnyös kutyákat tartani otthon, hiszen nemcsak a mozgásra inspirálnak, de segítenek a szociális készségek fejlesztésében és az olvasásban is.

Februárban kísérletként lehetővé tették a hallgatók számára, hogy ebek simogatásával enyhítsék belső feszültségüket, és a módszer eredményesnek bizonyult: hamarosan összeül az aberdeeni hallgatói önkormányzat, hogy megvitassa a könyvtárhoz hasonlóan működő „kutyatár” kialakítását, amely a Harvardon és a Yale-en is elérhető.

A The Daily Telegraph című brit lap megjegyzi, hogy tudományos mérések igazolják az állatok nyugtató hatását: csökkentik az emberi szervezet stresszhormonja, a kortizon szintjét, ugyanakkor úgynevezett boldogsághormont, endorfinokat szabadítanak fel.

Tavaly amerikai kutatók egy ipari üzem 75 alkalmazottján tanulmányozták a kutyák munkahelyi jótékony hatását. Egy héten át 20-30 dolgozó bevihette a kutyáját, ami egyértelműen javította az általános morált, azokra is jótékonyan hatottak az állatok, akiknek éppen nem volt az üzemben a saját kutyájuk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek