Starity

Hazugság volt a magyar fiú története

2010. augusztus 13. 10:10   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aki 10-én nem nézte az Aktívot, még az is értesült egy megdöbbentő hírről. A televíziós adásban arról volt szó, hogy egy 15 éves magyar fiú hogyan hódítja majd meg egész Hollywoodot 3D-s ábrázolásaival.

hirdetés
Hazugság volt a magyar fiú története

Mint ismeretes, előző állítások szerint Lady Gaga, a világhírű popdíva — és botrányhősnő — Bad Romance ('Rossz románc') című videoklipjében a kis Vezekényi László által alkotott „üvegeső” látható. Később kiderült: az Alejandro videoklipjét is ő vágta össze, ahogyan olvashattátok.
Nemcsak egyeseknek tűnt föl ez a messziről is hazugsággyanús riport, melyet a TV2 csatornán (majd az interneten is) láthattunk. A történet több sebből is vérzik:

  • László állításával ellentétben semmit sem nyert öt éve a World Cyber Games-en. Ez azért sem lehetséges, mert akkor még csak 10 éves volt, és a korhatár 14 év; 2005-ben amerikaiak nyertek.
  • Azt a videót, amelyet sajátjaként emlegetett, és amelyre állítólag Lady Gaga is felfigyelt,  egy orosz férfi készítette.
  • A már említett Alejandro című klipnek sem ő volt rendezője, hanem Steve Klein. László neve a stáblistában egyáltalán nem is szerepel.
  • A TV2 riporterének narrátorszövegében továbbá az hangzott el, hogy az Alejandro mellett még a Bad Romance klipjét is a magyar kölyök számlájára írják, azonban ez sem igaz, mivel a videoklip rendezője Francis Lawrence volt.

Ha mindez nem lenne elég meggyőző a még mindig kétkedők számára, az alábbiakban olvasható egy szakmában jártas személy véleményét a hírről:

„A machinima alapján (ami ugye ráadásul nem is az övé) értelmes producer, szakmabeli vagy akárki nem adna melót, mert semmi jó nincs benne, és közben sorban állnak a ténylegesen képzett, hozzáértő és tehetséges emberek. Az hogy a Gaga klipjét készítő produkciós irodánál meg stúdiónál valaki pont hipergagyi CS fan-filmeket nézzen, és pont ilyen embertől rendeljen bármiféle elemet egy kliphez, irreális.
Külsőst egyébként is csak durva titoktartási meg egyéb szerződések aláírása után lehet alkalmazni, amit nyilván komoly ügyvédnek kell átolvasnia előtte párszor mindkét fél részéről — nálunk egy ilyen procedúra hetekig eltart, és hiába a sok éves szakmai múltunk és világszinten is komoly ismertségünk, azért minden új megrendelő személyesen is meglátogat minket, és csak azután bízza ránk a pénzét meg a titkait.”


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek