Starity

Feltörekvő sztárok nyomában: Christian Linke

2013. július 02. 18:06   |   Szerző: Minimanó94

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Christian Linke, Lefti Neumünsterben született, tehetségét pedig nem egy együttesben és tehetségkutatóban megcsillogtatta.

hirdetés
Feltörekvő sztárok nyomában: Christian Linke

Évekkel ezelőtt sikeresen vette az akadályokat mint a Nevada Tan – későbbi Pan!k együttes – tagja. Keményen kivette a részét az együttes ügyes-bajos dolgaiból, hiszen nemcsak tehetségesen vokálozott Frank Ziegler és Timo Sonnenschein mögött, hanem basszusgitározott, továbbá dalszövegeket szerzett.

Az együttessel először 2006-ban léptek nagy nyilvánosság elé, majd megjelentették az első kislemezüket: Revolution címen, ami 2007-ben robbant be a köztudatba. Ezáltal Linke és a banda többi tagja egyre híresebb lett, ezért megjelentették első albumukat is, Niemand Hört Dich címen.

Felbuzdulva a sikerükön, hamar megjelentették a Vorbei, a Neustart és az Ein neuer Tag című kislemezüket is. Később megváltak menedzserüktől, majd ismét Pan!k néven kezdtek el működni, majd kiadtak egy újabb albumot. Később 2009-ben fordult meg Lefti fejében, hogy esetleg Amerikában is szerencsét próbálhatna mint előadó.

2010-ben végleg elhagyta Németországot és azóta is az Egyesült Államokban él. Pontosabban Kaliforniában, ahol jelenleg is a zenéléssel foglalkozik Praeco néven. Immár nem gitározik és énekel, hanem zongorázik és hegedül.

A Panik zenekar 2010. április 24-én adta az utolsó koncertjét, ám a banda már ekkor sem volt teljes, hiszen Linke már kivált.


hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek