Starity

Adam Lambert otthagyta a kiadóját

2013. július 13. 12:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az American Idol sztárja nemet mondott a feldolgozás albumra, amelyet a Sony által tulajdonolt kiadó rá akart erőltetni.

hirdetés
Adam Lambert otthagyta a kiadóját

A hétfői hírek – ahogyan a The Hollywood Reporter beszámolt róla -, melyek szerint az American Idol 8. évadának 2. helyezettjét felkérte a kiadója az RCA Records, hogy vegyen fontolóra egy feldolgozás albumot, a Glambertök körében világszerte hatalmas vihart kavart. És ez nem volt pozitív. Az RCA terve az volt Lambert jövőjére nézve, hogy elkészíttetnek vele egy olyan albumot, amely '80-as évekbeli feldolgozásokat tartalmaz.

A hatalmas felháborodás miatt a rocker rajongói „bevették” a közösségi oldalakat, a THR-t és a népszerű American Idolról vitázó MJs Big Blog–ot is, hangot adva annak, hogy ez az ötlet mennyire képtelen. Abban a legtöbb vélemény megegyezett, hogy Lambert egy egyedi látásmóddal rendelkező művész, akinek lehetőséget kell biztosítani ahhoz, hogy ezt megvalósítsa. Most a THR bejelentheti, hogy Lambert megtette a megfelelő lépést és két stúdió album (2012: Trespassing és 2009: For Your Entertainment), számos EP és live album után felbontotta a szerződését az RCA-vel.

Lambert a THR-nek írt levelében fedte fel az igazat erről, amelyet lentebb lehet olvasni. A levélben Lambert megjegyzi, hogy ennek oka a gyakran idézett „a következő projekttel kapcsolatos véleménykülönbségek voltak”, és úgy fogalmaz: „a szívem azt diktálja, hogy nem csinálhatok feldolgozás albumot”. Épp ellenkezőleg, Lambert hozzáteszi most teljes egészében arra törekszik, hogy nagyon tehetséges közreműködőkkel új anyagot írjon. Ez biztosan jobb kedvre deríti az elkötelezett rajongókat. A fejlődés folytatódik: „Ez a zene a szívemből fog jönni. De ezt nem az RCA-nél fogom megvalósítani, ahol egy tipikus American Idolos lemezszerződés kreativitás szempontjából megköti az előadót és a kiadó is erre törekszik

Az RCA részéről még a THR kérésére sem kommentálták a történteket, azonban Adam nyílt levélben jelentette be a távozását:

Kedves Shirley,

Köszönöm, hogy folyamatosan figyelemmel kíséred és támogatod a zenei karrierem. A július 8-i cikkedet olvasva és látva a nagyon is szenvedélyes reakciót rá, azt gondoltam jó lenne írni neked és elmondani, hogy éppen mi történik a következő albumommal.

Az elmúlt évek, amelyeket az RCA csapatával töltöttem csodálatosak voltak; csodálom őket és nagyra becsülöm azt az energiát és elhivatottságot, amelIyel hozzájárultak a Trespassing és a For Your Entertainment sikeréhez. Most azonban a sokat idézett 'vélemény különbségek' teljes egészében a felszínre kerültek abban a tekintetben, hogy mi legyen a következő projekt. A cikked pontos volt abból a szempontból, hogy a kiadó erőltette a 80-as évek feldolgozásalbumot és azt éreztették, hogy most gyakorlatilag csak ennek az elkészítését tudják támogatni. Persze rengeteg nagyszerű dal született abban az időszakban, de a szívem egyszerűen azt diktálja, hogy nem csinálhatok feldolgozásalbumot.

Az elmúlt 4 évben nagyon szerencsés voltam, mert nagyszerű producerekkel, dalszerzőkkel dolgozhattam együtt. Nekik köszönhetően 'felnőttem', mint dalszerző és énekes. Mind művészileg, mind szakmailag. Azt hiszem az alapvető, hogy szeretném ezt az evolúciót továbbvinni. Már belevetettem magam az új albumhoz való anyag elkészítésébe néhány nagyon tehetséges kollégával együtt és nem tudom kifejezni, mennyire izgatott vagyok, hogy megoszthassam ezt az új irányvonalat. Ez a zene a szívemből jön és hiszem, hogy a rajongóim ezt akarják hallani. Így – alapos megfontolás után – meghoztam ezt a döntést és felbontottam a szerződést az RCA-vel. A zene iránti szenvedélyem és a rajongók iránti tiszteletem mindennél előbbre való. Nagyon izgatott vagyok, hogy egy új kiadót találjak, aki osztja ezen nézeteimet.

Üdv,
Adam"

Darren Hayes brit énekes a következő sorokat fűze Twitteren a történtekhez: „Abszolút támogatom és oda vagyok Adam Lambertért, hogy ragaszkodik az elképzeléseihez és nem megy bele egy feldolgozásalbumba. Az előadóknak művészeknek kell maradniuk

Az éppen bejelentett Glee-ben való szereplést követően világos, hogy Lambert – aki a musicalek világában nőtt fel – most már nemcsak a zenei karrierjére koncentrálhat, hanem színészként is kipróbálhatja magát. A FOX egyik alkalmazottja pedig a kérdésre, hogy a Glee-vel úszott-e az American Idol zsűrizés, annyit mondott, mindkettő a csatornájukhoz tartozik, így nem ütik ki egymást. Emellett pedig több oldal szerint Lambertnek már megvan az új kiadója, csak várnak a bejelentéssel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek