Starity

Mononukleózis gyengítette a teniszezőt

2010. augusztus 17. 11:11   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Andy Roddick az elmúlt pár hónapban gyengébb teljesítményt nyújtott a teniszpályán, ennek az oka, hogy az amerikai teniszező enyhe mononukleózisban szenvedett.

hirdetés
Mononukleózis gyengítette a teniszezőt

Andy Roddick szombaton bejelentette, hogy több vérvizsgálat elvégzése után az orvosok megállapították, hogy az elmúlt hónapokban a mononukleózis enyhe fázisában szenvedett.

„Örülök, hogy sikerült megtalálnunk a problémák okozóját. Nagyon furcsa érzés, amikor félsz valami ismeretlentől, és fogalmad sincs róla, hogy mi történik veled. Volt néhány nap, amikor jól éreztem magam, aztán pár napig nagyon rosszul voltam.” – mondta.

Nem Roddick az első teniszező, aki átélte ezt a betegséget, hiszen 2008-ban Roger Federer, 2006-ban pedig Szávay Ágnes küszködött a csókbetegséggel.

Az amerikaiak kedvence több helyet visszacsúszott a világranglistán a betegségének köszönhetően. Roddick az évet még nagyon jól kezdte, hiszen a brisbane-i tornán győzedelmeskedett, majd az Ausztrál Openen és Memphisben a negyeddöntőig, San Joséban és Indian Wellsben pedig egészen a fináléig jutott.

A miami tornát megnyerte április elején, de az ezt követő öt tornán, melyen részt vett, nem tudott maradandót nyújtani. Wimbledonban a világranglista 82. helyezettje ütötte ki a 4. körben, Washingtonban pedig a 3. körben búcsúztatta Gilles Simon.

Roddick reméli, hogy a U.S. Openre teljesen egészséges lesz, és az orvosa is bizakodó efelől.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek