Starity

Páviánok lopnak Fokvárosban

2013. augusztus 03. 18:06   |   Szerző: Stay Strong Bogi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lopnak, kukákat borítanak fel, bemásznak az ablakokon – így lopnak Fokvárosban a páviánok.

hirdetés
Páviánok lopnak Fokvárosban

A Fokváros mellett található erdőkben 500 pávián él – mind elszakadtak otthonuktól. Ám nekik is enni kell valamit, így egy „egyszerű” dologhoz folyamodtak: emberektől lopnak.

A dél-afrikai városban már-már megszokták, hogy páviánok másznak fel a házakra, kukákat borítanak fel, és futnak az emberek után egy kis élelem reményében. Ám bármennyire is aranyosak ezek a cselekedetek, az emberek nehéz anyagi okaik miatt kifejezetten utálják őket.

Fotó: Daily Mail

A páviáninvázió nem először fordul elő, de az emberek aggódnak, hiszen az állatok akár agresszívvá is válhatnak – egyedül, otthon maradt gyerekeket, vagy akár utcán sétáló embereket támadhatnak meg.

A majmok rendszeres látogatói egy helyi kisboltnak, ahonnan tucatjával viszik el a gyümölcsöket, és természetesen a majmok kedvenc ételét, a banánt.

A helyi képviselők mindenképp arra intenek mindenkit, hogy aki nyaralni megy, semmiképp ne hagyja nyitva az ablakot, hiszen most már nem csak a betörőktől kell félni, hanem a páviánoktól is.



hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek