Starity

Boldog születésnapot, Mila Kunis!

2013. augusztus 14. 14:02   |   Szerző: duracell

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fekete hattyú, a Barátság extrákkal, a Ted és az Óz, a hatalmas ukrán származású sztárja a mai napon ünnepli harmincadik születésnapját. Vajon mi történt ennyi idő alatt Hollywood egyik legsikeresebb színésznőjével?

hirdetés
Boldog születésnapot, Mila Kunis!

Milena Markovna Kunis 1983. augusztus 14-én született Csernyivciben, az Ukrán SZSZK (a mai Ukrajna) területén. Édesanyja fizikatanár, aki gyógyszertárat üzemeltet, édesapja gépészmérnök, aki taxisofőrként dolgozik. Egy bátyja van, Michael, aki hat évvel idősebb nála. 1991-ben a családja Los Angelesbe költözött, mert korábbi lakhelyükön nem láttak jövőt gyermekeik számára. Egy szerdai napon érkeztek New Yorkba, mindössze 250 dollárral, Mila és testvére pénteken már egy LA-i iskolába jártak.

Mikor az Államokba érkeztek, Mila nem beszélt angolul és a kultúrát sem ismerte. Kilencéves korában a szülei színészórákra iratták be, hogy leküzdje félénk természetét. Itt ismerkedett meg Susan Curtis menedzserrel, akivel a mai napig együtt dolgozik. Először reklámokban tűnt fel, többek közt Barbie- és Lisa Frank-termékeket népszerűsített.

Karrierje kezdetén kisebb szerepeket kapott a Baywatch és a Hetedik mennyország című sorozatokban, valamint a Muszklimikulás, a Drágám, most mi mentünk össze! és a Kifutó a semmibe című filmekben – utóbbiban Angelina Jolie fiatal énjét alakította. Az igazi ismertséget az Azok a 70-es évek show hozta meg számára, melyben 14 évesen kapta meg Jackie Burkhart karakterét. A szerepre csak 18 éven felüli jelentkezőt vártak, Mila pedig azt mondta, 18 lesz, azt viszont nem mondta, mikor.

Egy évvel később, 1999-ben váltotta Lacey Chabertöt a Family Guyban, melyben a mai napig kölcsönzi Meg Griffin hangját. Ezután olyan filmekben tűnt fel, mint a Kihereved, haver! Kirsten Dunst oldalán, vagy az Amerikai pszichó 2., melyben főszerepet játszott. A 2007-es Kusza kapcsolatokban Zoe Saldanával alkottak egy párt, de ugyanebben az évben láthattuk a Szívatós szívesség és az Átnevelő tábor című filmekben is.

2008-ban először a Lepattintva című filmben tűnt fel, melyben Jason Segel, Kristen Bell és Russell Brand mellett főszerepet játszott. Ugyanebben az évben Mona Saxot alakította a Max Payne – Egyszemélyes háború című játékadaptációban, melyben a címszerepet Mark Wahlberg kapta. 2009-ben csupán egy filmje, a Kivonat jelent meg, melyben Jason Bateman és Ben Affleck voltak a partnerei.


A Lepattintva című filmben

2010-ben Denzel Washington oldalán tűnt fel az Éli könyvében, illetve kisebb szerepet kapott a Párterápiában, melyben James Francóval alkottak egy párt. Ugyanebben az évben Natalie Portman karakterének riválisát alakította a Fekete hattyú című filmben. A szerepre rengeteg edzéssel készült, sőt, 10 kilót is leadott már akkor is vékony alkatából. A forgatás alatt nagyon jó barátok lett Natalie Portmannel, akinek Oscar-díjat hozott a szerep.

2011-ben Justin Timberlake volt a szexpartnere a Barátság extrákkal című filmben. Egy évvel később ismét Mark Wahlberg oldalán játszott a Ted című vígjátékban, melyet Seth MacFarlane, a Family Guy rendezője készített. Ugyanebben az évben ismét James Francóval alkottak egy párt, ezúttal a Tar című drámában. Idén év elején is együtt tűntek fel a vásznon: az Óz, a hatalmas szereplőgárdájában Rachel Weisz és Michelle Williams is feltűntek. Következő filmjében, a Blood Tiesban Clive Owen barátnője lesz, a The Angriest Man in Brooklynban pedig Robin Williams oldalán tűnik fel.


James Franco oldalán az Óz, a hatalmasban

Jelenleg a Hell & Black című animációs film, melyben Mila az egyik karakter hangját kölcsönzi, bemutatásra vár, de még idén mozikba kerülhet a Third Person című romantikus dráma is, melyben Olivia Wilde és James Franco alakítják a további főszerepeket. Jelenleg a Jupiter Ascending című filmet forgatja Channing Tatummel, melyben az univerzum királynőjének címére pályázik.

Bár magénelét gondosan őrzi, nyílt titok, hogy jelenleg Ashton Kutcher színésszel jár, akivel évekkel ezelőtt az Azok a 70-es évek show forgatásán ismerkedett meg. Korábban Macaulay Culkin volt a partnere, akivel 2002 és 2010 között alkottak egy párt.

Mila természetesen a filmezés mellett sem tétlenkedik, 2012-ben a Dior választotta reklámarcának, így a tavasz–nyári és őszi–téli kollekcióban is ő volt a Miss Dior-táskák és -napszemüvegek arca. Idén a Gemfields választotta reklámarcává, akik drágakövekből készült ékszereket forgalmaznak. A neves divatmárkák mellett az is jelzi szépségét, hogy 2012-ben az Esquire a világ legszexibb nőjének választotta.

Boldog születésnapot a gyönyörű Mila Kunisnak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek