Starity

A One Direction is slágert lopott?

2013. augusztus 15. 18:06   |   Szerző: Crazymofo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A One Direction legújabb számát, a Best Song Evert, a Baba O'Riley-val hasonlítják össze.

hirdetés
A One Direction is slágert lopott?

A One Direction körülbelül egy hónappal ezelőtt debütált számát, a Best Song Evert több millió rajongó várta tűkön ülve az egész világon. Ám ahogy Katy Perryt a Roar című új dala miatt, a népszerű popbandát is vádolják páran lopással. Páldául a Clickmusic zenekritikusai, akik szerint az új dal eléggé hasonlít az 1971-es Baba O'Riley-hez a The Who nevet viselő fiúbandától.

A hír természetesen eljutott a Twitterre is, ahol az a szóbeszéd jár, hogy a rockbanda akár be is perelheti az X Factor finalistáit a Best Song Ever nyitó riffje miatt.

A One Direction producere, Julian Bunetta beismerte a két szám közötti hasonlóságot, de tagadta a szerzői jogok megsértését, mondván:

„Egy bizonyos ponton felismertük, hogy azonos típusú az intro, ahol a szintetizátor és a zongora van, de tényleg próbáltunk megbizonyosodni arról, hogy nem történt szellemi tulajdon lopása vagy ilyesmi” – nyilatkozta Julian az MTV-nek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek