Starity

140 éves a világ legidősebb macskája

2013. szeptember 07. 13:01   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Macskaévben számolva már bőven száz felett jár a világ legidősebb cicája, Cola.

hirdetés
140 éves a világ legidősebb macskája
Fotó: Cascade

Úgy tűnik, a macskák rohamosan az élre törnek, hiszen Grumpy Cat után újabb internetsztár van születőben, de már a 23 centiméter hosszú bundával rendelkező Miaú ezredes is rekordernek számít, most pedig kiderült, hogy novemberben betölti huszonnyolcadik életévét – macskaévben egészen pontosan száznegyvenediket – az a Cola névre hallgató brit cica, aki így bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe is a világ legidősebb macskájaként.

Eddig Linda Anno 1989. október 31-én világra jött Pinky nevezetű cirmosa büszkélkedhetett ezzel a címmel, de ha Mary Goldsmith, Cola 66 éves gazdája bebizonyítja, hogy kedvence 1985-ben látta meg a napvilágot, akkor rögtön megfosztja trónjától a kansasi cicust.

Ms. Goldsmith elmondása szerint Cola hosszú életének titka a rengeteg szeretet és figyelem, amit nap, mint nap kap, és a folytonos törődés, minden bajtól való óvás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek