Starity

Állatok filmsztárokként V.

2013. szeptember 07. 19:07   |   Szerző: kia08

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk ötödik részében ismét előkerül hat olyan állat, melyeket a TV képernyőjén láthattunk ezzel okozva néhány boldog percet a nézőknek. Lássuk őket!

hirdetés
Állatok filmsztárokként V.

J. Fred Muggs

1952. március 14-én született French Cameroonban. Henry Trefflich tulajdonában állt, aki egy New Yorkban élő állatkereskedő volt.

A Today Show-ban volt látható 1953 és 1957 között Dave Garrowayjel. Karrierjét annak köszönheti, hogy a Today Show nézettsége egyre csökkent, az állattal próbálták ezt növelni – sikeresen. Első megjelenése 1953. január 28-án volt, amikor pelenkát viselt. Rendszeres szereplőként februártól volt látható. Az állat művészként is tevékenykedett, 1958-ban a Mad magazin borítóján látható volt festménye.

Márciusban töltötte be 61. életévét, jelenleg barátnőjével, Phoebe B. Beebe-vel él a Citrus Parkban, Floridában, aki a Today Show-ban is látható volt. Híres barátja is van az állatnak, Liza Minnelli gyakran meglátogatja.

Crystal

A Crystal névre keresztelt kapucinus majom 1994-ben született. A Birds & Animals Unlimited tulajdona volt, ahol a képzéséről is gondolkodtak. Trénere, aki később magához vette, vásárolt még hozzá két hasonló kapucinus majmot. Ezt követően Tom Gundersonhoz került a 48 centiméteres állat. Gondozója a Universal Studios Florida Állatszínészek színpadi produkciójánál vállalt munkát, az állat is csatlakozott a társulathoz, ekkor kapta a Crystal nevet, a híres zenész, Crystal Gayle után.

A nőstény első szerepe Az őserdő hőse filmben volt, 2011-ig pedig 20 filmben mutatta meg magát. A kritikusok, filmrendezők, és szinte a filmipar minden dolgozója pozitív véleménnyel van a kisállatról, áradoznak, milyen tehetséges. Emlékezetes szerepei vannak az Éjszaka a múzeumban és a Éjszaka a múzeumban 2 filmekben is. A forgatási szünetben gondozója a majomnak azt a parancsot adta, hogy kapja el Ben Stiller színészt, az állat szót fogadott, ezzel a stáb stagjait szórakoztatták. A Másnaposok második részében is láthattuk – ő volt a drogos majom. A rendező azzal viccelődött, hogy az állat rászokott a cigarettára a forgatás során, de később elárulta, digitális utómunka segítségével lett ez a jelenet megoldva. A gondozoo filmben is látható, ahol az amerikai szinkronhangjaként Adam Sandler hallható. Ezenkívül Az igazi kalandban is kapott szerepet, és a 2012-ben indult Animal Practice szitkomban is feltűnt.

Jelenleg is gondozójával él kutyák, lovak és egy macska társaságában, valamint egy Squirt nevű, szintén kapucinus majommal. Crystal egyébként napi nyolc órákat alszik, egy ágyon osztozik gondozójával, annak feleségével, Squirttel és egy csivavával is. A mai napig a filmipar egyik legnagyobb állatszínésze, még számos filmben lesz látható.

Brigitte

A szuka francia bulldog 2010-ben született Grimsley-ben, Tennessee államban. Trénere Guin Dill, akié a Good Dog Animals. A cég Los Angelesben található és innen kölcsönözhetőek az állatok a filmekbe. Guin kijelentette, hogy az állat nevelése igen egyszerű, nem igényel semmilyen kiváltságot. A kutya legjobb barátja egy francia bulldog, aki a Beatrice névre hallgat, Guin fogadta örökbe.

A Modern család sorozatból lehet ismerős, ahol az állat legjobb barátja is néha feltűnik beugróként. Először Brigitte nem tűnt a legesélyesebbnek a szerepre, noha alakítását már díjazták, hiszen ő lett a legjobb kutya a televíziós sorozatokban.

Brody

Brody 1995. január 14-én született. A hím Kodiak-medve egy képzett példány, Jeff Watson vette magához, ő mentette meg 8 hetes korában, mikor súlya kevesebb mint 10 kiló volt.

Első televíziós szereplése a Good Morning America című show-ban volt 12 hetes korában. Számos filmben és televíziós műsorban volt látható, valamint szerepelt reklámokban, plakátokon is feltűnt, valamint több vadállatokat fényképező fotóssal dolgozott együtt az Államokban. A National Geographic magazin 2001 júliusi számának címlapján is ő van. A Berne Appar egyik reklámarca, a vállalati logón és egyéb marketinges anyagon is szerepel.

Bubbles

1983-ban született Austinban, Texas államban egy kutatólétesítményben legfőképpen tenyésztett főemlősök számára állatkísérlet miatt. Több, egymásnak ellentmondó állítás is van, hogyan került Michael Jackson tulajdonába, az egyik szerint az állatot 8 hónapos korában vásárolta meg. Igazán jó élete volt az énekes mellett, saját ágya volt a hálószobában, a moziban cukorkát ehetett, az ebédlőasztalnál étkezett és pelenkát viselt, de ha úgy adódott, a gazdája személyes WC-jét is igénybe vehette. Igaz, ő nem a tehetsége lett által ismert, de a média világában többször lehetett róla hallani.

A 2003-as Living with Michael Jackson című dokumentumfilmben kiderült, hogy egy állatmenhelyre került, nehogy Michael újszülött fiát megtámadja. Ezt a döntését később az énekes megbánta, hiszen tudta, egy ilyen állat sokáig él. 2003 decemberében az állították, hogy öngyilkosságot kísérelt meg. Jelenleg azonos fajtájú majmokkal tölti idejét, annak ellenére, hogy többször került áthelyezése.

Michael halála után a temetésen az állat nem vett részt, és arról sincs hír, hogy az énekes megmaradt pénzéből gondozzák-e a majmot vagy sem. Az egész Jackson család szerette az állatot, 2010-ben La Toya meg is látogatta a Center for Great Apes létesítményben, ahol 2005 óta él.

Cosmo

Cosmót, a Jack Russell terriert a kutyatréner, Mathilda DeCagny fogadta örökbe 2007-ben egy mentési egyesületből, aki Moose-zal és Enzóval is foglalkozott, ők már egy korábbi cikkben ismertetve voltak. A gazdája először az állatról úgy nyilatkozott, hogy bizalmatlan az emberek felé, ez talán a korábbi életkörülményeinek volt köszönhető, mára viszont már egy igen talulékony, játékos és barátságos kutya lett belőle. Ha épp nem filmekben látható, akkor a gazdája velencei otthonában tartózkodik.

Nagy szerepe a Kutyaszálló filmben volt mint Friday [Péntek], melyhez összesen 70 kutyát kértek. Ezt követően A pláza ásza akció-vígjátékban láthatta a közönség. A Kezdők film kedvéért nem mérgező növényi anyagokat tartalmazú festékkel színezték bőrét.  Ewan McGregor szinte rajongója a kutyának, bár neki is van egy kisállata, az eb a Sid névre hallgat. Olykor Ewan, Sid, Mathilda és Cosmo közös sétákra mennek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek