Starity

Megjelent a Placebo hetedik lemeze

2013. szeptember 16. 11:11   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Németországban, Ausztráliában és Ázsiában már péntek óta kapható, a mai nap során pedig Európa többi országában is a boltok polcaira került a Loud Like Love! Ennek örömére a zenekar egy különleges showműsorral készül rajongóinak.

hirdetés
Megjelent a Placebo hetedik lemeze

Ahogy mi is megírtuk, a legújabb album a megjelenés előtt alig két héttel kiszivárgott, mégis ugyanakkora lelkesedéssel fogadták a legújabb lemezt a rajongók, mint az eddigieket – bár a kritikusok véleménye ismételten megoszlik a brit alternatív zenekar munkájáról.

Annak ellenére, hogy a frontember régebben azt nyilatkozta, „rájött, hogy nem kellene több borús hangulatú dalt készíteniük”, a lemezt mégis a zenekartól már megismert melankolikus hangzásvilág tartja össze. Igaz, hogy a címhez hűen a dalok leginkább a szerelemről szólnak, mégsem a megszokott nézőpontból vezetik fel ezt a – már sablonosnak mondható – témát.

Molko az új lemezről azt mondta, nem akart a tipikus, csapból is folyó „baby, i love you” szinten mozgó dalokat írni, így az ő dalszövegei inkább a szerelem árnyoldalait, ennek a mindannyiunk életében fontos érzésnek a fájdalmait próbálják reprezentálni. Ehhez hűen számtalan szomorkásabb darabbal találkozhatunk a lemezen, van, ami egy szerelem kihűlését dolgozza fel, vagy éppen amiben az énekes azt bizonygatja, mennyire hálás annak a társának, aki mindig megóvta, ha lerészegedett, nem törődve azzal, ő milyen módon bántotta őt. Talán ez, a lemezt záró dal az, aminek hallatán minden ember szíve összeszorul egy-egy pillanatra a frontember különféle tudatmódosítók által befolyásolt múltját ismerve. A szomorkás dallamok mellett természetesen feltűnnek a pörgősebb, vágyakozásról szóló, akár erotikusabb tartalommal rendelkező dalok is. Éppen ezért már számtalan kelletlen vélemény napvilágot látott, amikben azt bizonygatják, mennyire obszcén és tisztességtelen, hiszen senki sem kíváncsi a frontember szexuális életére – annak ellenére, hogy a múltban számtalan hasonló témájú daluk született.

A zenekar pedig annak örömére, hogy elérkezett ez a nap is, egy kisebb meglepetéssel készül. Így ma este itthoni idő szerint kilenckor kezdetét veszi a zenekar különleges, 90 perces műsora, aminek keretein belül a legújabb turné felvezetéseként máris eljátszanak nyolcat a legújabb dalok közül, valamint két klasszikus is felcsendül majd az este folyamán. Ráadásul egy szerencsés rajongó még a frontember egyik dedikált gitárját is megnyerheti, amit még a legelső, 1995-ös koncertek alatt használt – feltéve, ha felismer a tíz, műsor alatt fel-felcsendülő rejtett dalokból ötöt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek