Starity

Taylor Momsen már nem gyerek

2014. február 22. 19:07   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég felkereste a Nylon magazin a Gossip Girl egykori kicsi Jennyjét, hogy kérdezősködjenek a hamarosan induló turnéról, albumról és arról, milyen változásokra számíthatnak a rajongók.

hirdetés
Taylor Momsen már nem gyerek
Fotó: Nylon

2010-ben adta ki debütáló albumát a The Pretty Reckless, most pedig négy év után újult erővel térnek vissza a zeneiparba második lemezükkel, ami a Going To Hell elnevezést kapta és márciusban kerül majd a boltok polcaira.

Emellett természetesen szorgosan forgatják videoklipjeiket is a vadonatúj dalokhoz: először a címadó, Going To Hellhez, nemrég pedig a Heaven Knowshoz készült el a kisfilm. De kiderült az is, hogy az új albummal turnéra is indulnak majd, így a Nylon úgy döntött, hogy kifaggatja a banda frontasszonyát, Taylor Momsent.

- Rövid ideig beteg voltál. Hogy vagy most?

- Már sokkal jobban vagyok. Még sosem ment el a hangom azelőtt, így elég ijesztő volt. SMS-ekkel és papírra írogatva kellett kommunikálnom, és ez szörnyű volt. De most már sokkal jobb és alig várom, hogy turnézni indulhassak.

- Muszáj beszélnünk a legújabb videoklipetekről, a Heaven Knowsról, mivel fantasztikus. Milyen volt társrendezőnek lenni?

- Nagyszerű volt. Nem szeretek túlságosan is belemenni a részletekbe, mert szeretem, ha a néző és a hallgató maga értelmezi a dolgokat, mert minden benne van. De igazából mégis kétszer kellett felvennünk. Elmentünk Miamiba, hogy leforgassuk, aztán meg LA-be repültünk és utána vissza, szóval kissé sokáig tartott. Volt egy határozott elképzelésem és látni akartam, hogy milyen lesz a videó, így tényleg a részese voltam.

- Nemsokára turnézni indultok. Mire számíthatunk ezzel kapcsolatban?

- Minden fellépésünk a zenéről fog szólni, nem lesz semmi hype-olás. Nem valami pop-show lesz, világítással, speckó beállításokkal meg ilyenekkel. Azért lesz olyan jó, mert nem kell azzal törődni, hogy mindenkit feldobjunk, a dalok megteszik helyettünk.

- Mi a helyzet a ruhákkal?

- Mindegyik utánozhatatlan és az egyedi tervezésem. A kereszt logó egyértelműen a középpontban lesz. Itt is az a helyzet, hogy volt egy elképzelésem, amit szeretnék látni. Várnotok kell, hogy lássátok milyenek lesznek, de ezen a turnén sokkal több ruha lesz rajtam.

- Te készíted el a színpadi sminkedet?

- Ó, igen. Nincs show előtti rutinunk vagy sminkesünk, vagy ilyesmi. Ez túl sok. Simán megcsinálom a sminkemet, felveszem a ruháimat, iszok egy whiskey-t és indulhatunk is. Többnyire fekete szemceruzát használok, amit a CVS-ben veszek. Tényleg nem vagyok túl válogatós.

- Miért döntöttél, hogy ezúttal jobban felöltözöl?

- Nem vagyok már gyerek! [nevet] Csak azt akarom, hogy inkább a zenéről szóljon minden.

- Tavaly nyáron meglátogattunk a stúdióban és most hamarosan kijön a Going To Hell. Izgatott vagy, hogy végre mindenki hallhatja?

- Igen, az volt a cél, hogy végre elkészítsük ezt a lemezt. [nevet] Ez egy olyan fajta album, amit az elejétől a végéig kell meghallgatni. Vannak olyan közös dolgok, amik a felszínre jönnek miközben hallgatod, és ez nem történik meg, ha csak poplemezeket hallgatsz.

- Milyen volt az írás?

- Nem a stúdióban írok, ketten vagyunk dalszövegírók a bandában és mindent gitárra írunk, aztán kidolgozunk. A dalok sorrendje nagyon fontos, szinte egy teljes koncepciójú albumról van szó. Nem kényszerből írtunk, hogy összejöjjön ez az egész, így alakult. Mindenkinek ki kell várnia és megtapasztalnia.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek