Starity

Josh Radnor lenyúlta a kék kürtöt

2014. április 04. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész exkluzív interjút adott az Így jártam anyátokkal befejezéséről.

hirdetés
Josh Radnor lenyúlta a kék kürtöt

Március 31-én az Így jártam anyátokkal – óriási közfelháborodást kiváltva – véget ért kilenc évad és több mint kétszáz epizód után. Josh Radnort azonnal elcsípte a Vulture egy interjúra, amely során megvédte a karakterét és a befejezést, és elárulta, sokkal több volt a fináléban, mint amit láttunk.

Az utolsó epizódban mindent gyorsan ledaráltak – tulajdonképpen majdnem negyedórával tovább tartott az eredeti változat, de nagyon meg kellett vágniuk a készítőknek, így kimaradt néhány Robin–Ted-jelenet és az is, hogyan kezdődött az Ananász incidens.

– Mivel a széria az anyával való találkozásról szólt, milyen érzés volt leforgatni vele azt a jelenetet az esernyő alatt?

– Igazából ez Cristin [Milioti] próbajelenete volt, és egy szón sem változtattak az első felolvasás óta. Ugyanakkor az utolsó nap utolsó jelenete volt, szóval az érzelmek a tetőfokra hágtak, az összes író, a stábtagok, a színészek, a csatorna dolgozói ott voltak és figyeltek minket. Cristinnel mindig jó móka volt a forgatás, próbáltam a karakterem helyzetébe képzelni magam, nem pedig ikonikus pillanatként gondolni rá. Úgy értem, Ted ideges lehetett ugyan, de még nem tudta, hogy ez élete legnagyobb pillanata. Végül beszédeket mondtunk, és mindenki lement a MacLarenbe egy utolsó italra.

– Mikor tudtad meg, hogyan ér véget?

– Említettek egy csavart az anyáról az első évadban, és nagyjából összeraktam a fejemben. Nem tudtam, hogy még mindig az a terv-e, hogy még mindig ugyanazt akarják-e csinálni, különösen azután, hogy megismertük Cristint, mert annyira csodálatos volt, és a rajongók nagyon megszerették, így megkérdeztem, hogy; “Srácok, még mindig az a terv?” És azt mondták, igen.

– Nem volt nagy meglepetés tulajdonképpen, de a rajongók igazságtalannak érezték...

– Igen, úgy vélem. Sokkoló volt, de néhány jelet elrejtettek, például az Időutazók című epizódban. Akkor hallottam először, hogy ennek a lehetőségéről beszéltek [amikor Ted visszamegy Tracyhez, s elmondja neki, hogy szeretné vele tölteni azt az extra 45 napot].

– Szerinted a gyerekeknek igazuk volt? Ted azért mondta el a teljes sztorit, hogy együtt lehessen Robinnal?

– A rajongóknak öt percük volt feldolgozniuk, a gyerekeknek hat évük. De igen, valószínű, hogy igazuk volt, a történet annyi különböző irányt vett, nem tudom, levezethető-e egy szálra, arra, hogy az egész arról szól, mennyire szereti Robint. Számos leckét szőtt bele a történetbe.

– Olyan sokáig éltél a karakter bőrében. Szerinted Ted gondolt Robinra, amikor az anyával élt?

– Kivágtak egy jelenetet, amit Cobie [Smulders] és én forgattunk, szerintem nagyon fontos volt, beszélgettem erről Carterrel és Craiggel [Bays és Thomas, a HIMYM társkészítői]. Megértem, miért vágták ki, de abban benne van, hogy Robin gondolt Tedre, sokkal többször, ahányszor Ted rá. De ki tudja? Fura olyan dolgokon spekulálni, amik nem valósak. El kell gondolkoznod azon is, mi történt abban a hat évben, amikor már az anya nem volt velük. Ted nyilván átrágta magát a múltján, és itt volt ez a komment arról, hogy Robin gyakran átjön vacsorára, tehát nyilván tisztáztak mindent, és ismét mély barátság szövődött kettejük közt.

– Elmondanád, mi történt ebben a törölt jelenetben?

– Miután a még leadott jelenetben összefutottak az utcán, másnap együtt ebédeltek. Nagyon nem akarok belevágni, mert okkal vágták ki, de nagyon édes, szomorú, vicces volt. Robin összefutott egy bikával Spanyolországban.

– Nagyon sokan támadták a finálét, amiért tulajdonképpen a sorozat nem is az anyáról szólt.

– Nos, nem tudom. Nem volt sok időm, hogy kidolgozzak egy védőbeszédet, ha erre gondolsz. A cím mindig megtévesztő volt, inkább ezekről az őrült kalandokról és leckékről szólt, amiket megtanultunk, mielőtt megismertem az anyát. A sorozat mindig mert behúzni egy váratlan fordulatot, még akkor is, amikor mindenki megkérdőjelezte. Rajongója vagyok a finálénak és persze a show-nak is, az embereknek pedig fel kell dolgozniuk a gyászt, talán újranézni az epizódot és a sorozatot, de ha a köd eloszlik, teljesnek fogják érezni.

– A pilotban megismerjük ezt a nagyon romantikus, idealisa srácot, aki hisz az igaziban. A befejezés is kitart emellett?

– Különféle módokon lehetünk romantikusak – egy 27 éves másképp romantikus, mint egy 52 éves. Ted sosem veszíti el az optimizmusát, tudja, hogy a dolgok idővel kiforrnak. Nyilvánvalóan jó apa, és szeretne jó leckét tanítani a gyerekeinek, ők pedig kiállnak mellette. Ez egy nagyon szép körforgás.

– Milyen volt számodra a búcsú?

– Én is épp azon vagyok, hogy elengedjem. Kilenc év óriási darabja az életemnek, amit a leginkább szerettem Tedben, hogy őszinte narrátor volt. Barney sztorijai arról szólnak, mennyire király, mennyire fergeteges ez az este, Ted pedig bevallja, ha bolondot csinál magából, elismeri, ha hibázik. Valahol megtanított az emberi viselkedésre. Nagyszerű alak, és nyer a végén: mindkét lányt megkapta.

– Megtartottad a kék kürtöt. Miért pont azt választottad, és hol van most?

– Most is épp azt bámulom, a nappalim falán csüng. Még nem találtam neki megfelelő helyet. A kilencedik évad során mindig azt kérdezgették, ki mit tart majd meg... Nem gondoltam, hogy ezt is megtarthatnám, és elég későn kértem, Carter akarta eltenni, végül azt mondta: „Szerintem téged illet.” Ez a legikonikusabb kellék Ted számára, emlékeztet arra, milyen romantikus. Lopott ugyan, de jelképezi, hogy mi mindenre képes, ha nyerni akar. Semmi mást nem láttam volna ennyire szívesen a falamon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek