Starity

Musical készül Kurt Cobain életéről

2014. április 08. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kurt Cobain halála óta éppen 20 év telt el, ám a Nirvana frontembere a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy felesége és lánya a Broadwayre viszik a zenész életét egy musical keretein belül.

hirdetés
Musical készül Kurt Cobain életéről

„Több tonna rajongói levél érkezett a napokban hozzám, és a közösségi oldalaimon is elárasztottak a felkérések arra vonatkozóan, hogy a musical ötletét váltsam valóra, ezért Francesszel hosszas tanakodás után úgy határoztunk, hogy eleget teszünk a kéréseknek, amennyiben meg tudjuk nyerni ehhez a tervhez a megfelelő csapatot, mind a forgatókönyvíró, producer és rendező tekintetében. Ha mindez meglesz, akkor minden valószínűség szerint sikerült a musicalt a Broadwayre vinni” - nyilatkozta nemrégiben Cobain özvegye, Courtney Love.

Azt is alárulta, hogy amennyiben álma valóra válik, azt egyedi módon szeretné kivitelezni: „Megszámlálhatatlan órát szánnék arra, hogy egy A-kategóriás csapatot válogassak össze a projekthez, amely, amennyire csak lehet, olyan tiszteletteljesen, mégis édesen reflektálna Kurtre, hiszen ez az ő története, az ő zenéje és öröksége, amely feltámadna a színpadon és nemcsak az egész világ láthatná, hanem még annál is többet jelentene a lányunk számára. Tudom, hogy az apja szelleme ott lenne a színpadon, és mellette ülni a színházban és látni Kurt történetét Francesszel, a legérzelmesebb dolog lenne mindkettőnk életében.”

Courtney igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy Francesszel még közelebb kerüljenek egymáshoz, és hogy lánya ne feledkezzen meg édesapja emlékéről. Ám Francesnek erre nem is nyílna alkalma, hiszen apja szülővárosában már-már kultusza van a legendás zenésznek, akit két nap múlva, április 10-én New Yorkban iktatnak be zenekarával a Rock & Roll Hírességek Csarnokába; születésnapját, február 20-át Aberdeenben hivatalosan is Kurt Cobain-napnak nyilvánították, emellett pedig szobrot is emeltek a 20 éve elhunyt énekesnek. Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek