Starity

Chad Channing mégsem kap viaszbábut

2014. április 09. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly karácsony előtt jelentette be a Rock & Roll Hírességek Csarnoka, miszerint az április 10-ei beiktató ceremónia során többek között a grunge ikonikus zenekarát, a Nirvanát is beiktatják.

hirdetés
Chad Channing mégsem kap viaszbábut

Tavaly decemberben tudósítottunk róla, hogy az idei áprilisi ceremónián többek között a Nirvana is beiktatásra kerül a Rock & Roll Hírességek Csarnokába, hiszen a 90-es évek nagyágyúi megszerezték az ehhez szükséges számú szavazatokat. Úgy volt, hogy Kurt Cobain, Krist Novoselic és Dave Grohl viaszbábuja mellett Chad Channingé, a Nirvana eredeti dobosáé is helyet kap majd, ám Chad nemrégiben bejelentette, hogy mégsem.

„Az állítások hamisak. A Rock & Roll Hírességek Csarnoka nem iktat be engem Kurt, Krist és Dave mellett. Elnézést kérek a felfordulásért” – írta Chad a Twitteren keresztül. A zenész rajongóit mélyen megdöbbentette és felháborította a hír, azonban nincs mit tenni. Chad ugyan két évig volt a Nirvana dobosa, többek között a Bleach névre keresztelt album is az ő nevéhez köthető, ezzel szemben mégsem kap babát a csarnokban.

A Radio.com az ügy kapcsán interjút készített Chaddel, aki elmondta, hogy ő csupán egy, a Nirvana menedzsere, Michael Meisel által küldött üzenetből értesült a hírről. Hivatalosan nem kapott meghívást az eseményre, később megis megkapta az őt megillető jegyet.

„Michael Meisel felhívott és érdeklődött, hogy szeretnék-e részt venni a beiktatási ceremónián, mert van egy jegye a számomra. Pár héttel ezelőtt beszéltünk erről Kristtel, és ő határozottan azt mondta, hogy nekem is ott a helyem, és biztosított arról, hogy ott is leszek.”


Kurt, Krist és Chad (1989)

„Amikor a lányomnak meséltem a beiktatásról, rendkívül izgatott lett. Amilyen nagy izgalommal jár ez nekem, olyannal jár számára is. Ő igazán csodálatos. A kisfiam még túl fiatal ahhoz, hogy megértse, miért is jelentős ez. Ez nagyon jó érzés” – folytatta Chad, aki azt is elárulta a riporter kérdésére, miszerint nem áll szándékában színpadra lépni és Kristtel kapcsolatos érzéseit is megosztotta a közönséggel:

„Bevallom, nem beszélünk túl sokat az életvitelünk és egyéb elfoglaltságaink miatt, de Krist és én a mai napig jó barátságban vagyunk. Mindig örülök, amikor meghallom a hangját! És ha a lehetőség engedi, hogy személyesen is találkozzunk, mindig megteszek majd mindent, hogy ez összejöjjön.”

Chad az interjú kapcsán azt a pillanatot is felelevenítette, amikor először meghallotta a Nevermind című Nirvana albumot, melyen ugyan sokat dolgozott, ellenben a felvételeken már Dave Grohl cinjei szólnak:

„Emlékszem, hogy egy barátom, Ben megmutatta a kazettára kimásolt Nevermindot akkoriban, amikor a lemez kijött. Rögtön beleszerettem az anyagba! Az igazság az, hogy ekkor lett belőlem igazi Nirvana-rajongó. Különös érzés, hogy dolgoztál egy bandában, akik a kiválásodat követően megkapják életük lehetőségét a kitörésre. Nehéz megmagyarázni, mennyire különös, mégis nagyon klassz!”

Chad Channing 2005 óta a Before Cars névre keresztelt grunge együttes frontembere, legutóbbi kislemezük, a Trip To Mars alig egy hónappal ezelőtt jelent meg. Csekkoljátok ti is!


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek