Starity

Chad Channingnek is helye van a Nirvana mellett

2014. március 15. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma reggel járta be a hír a világot, miszerint az április 10-én a Rock & Roll Hírességek Csarnokába való új csatlakozók beiktatása során a Nirvana egykori dobosát, Chad Channinget is beiktatják Kurt Cobain, Krist Novoselic és Dave Grohl mellett.

hirdetés
Chad Channingnek is helye van a Nirvana mellett

Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor a grunge egy generáció számára jelentette a megváltást, amikor Kurt Cobain nem csak hogy élt, de nevetni is tudott, amikor a Nirvana volt a fesztiválok fő fellépője?

Sajnos az azóta eltelt évek során minden megváltozott: Kurt Cobain örökre elhagyta földi purgatóriumát és vele együtt a Nirvanának is befellegzett; az MTV felkapott tinisztárokra cserélte a tehetségeket és a zeneipar sem tart már ott, mint röpke 20-25 évvel korábban, hiszen „énekelni bárki tud alapon a kevésbé jó hangokat már gépekkel (és nem új hangszerek vásárlásával vagy jobb zenészekkel) javítják a stúdióban.

Az egyetlen hely, ahol még tapasztalható az igazi rock n' roll életérzés és a '80-as, '90-es évek varázsa, talán épp a Rock & Roll Hírességek Csarnoka. Jó hír a Nirvana rajongóinak számára, miszerint karácsony előtt pár nappal hozták nyilvánosságra, hogy az idei beiktatáson többek között a Nirvana is részt vesz majd, mivel megkapták az ehhez szükséges számú szavazatokat.

Érdekesség, hogy ugyan április 5-én már 20 éve lesz annak, hogy a Nirvana karizmatikus frontembere elhunyt, ennek ellenére a – mára már feloszlott – csapat napjainkban is töretlen népszerűségnek örvend. Bár különféle mítoszok lengik körül a Nirvanát, ennek ellenére nemrégiben az NME magazin szavazásán – melynek célja az 500 valaha írt legjobb dal megtalálása volt – a Nirvana Smells Like Teen Spirit című slágere lett a listaelső.


A Nirvana még Chad Channinggel...

A Rock & Roll Hírességek Csarnokába történő beiktatásra 2014. április 10-én kerül sor a brooklyni Barclays Centerben, melynek keretein belül a csapat még megmaradt tagjai műsorral kedveskednek az eseményen megjelenők számára. Ma reggel derült ki, hogy a beiktatáson a Nirvana egykori dobosa – és a Before Cars jelenlegi frontembere -, Chad Channing is részt vesz majd, ugyanis ő is jelölve lett a Nirvanával együtt.

Chad 1988 és 1990 között volt a Nirvana dobosa, így a zenekar debütáló albumán, a Bleachen még az ő cinjei szólalnak meg; emellett pedig számos, a világsikert meghozó Nevermind albumon található nótához ő szerezte a dobszólókat, de végül ezek Dave Grohl által, kevés változtatásokkal lettek felvéve. Chad a Future Rock Legendsnek elmondta, hogy az április 10-ei beiktatáson nem áll szándékban színpadra lépni, csupán szeretne részt venni az eseményen, mint érdeklődő.


...és Dave Grohllal

Amúgy is nagy az öröm a Nirvana háza táján mostanában, hiszen nemrégiben hozták nyilvánosságra, miszerint Dave Grohl és felesége harmadik kislányukat várják, emellett pedig Tom Grant (Courtney Love egykori magánnyomozója) filmet forgat a legendás frontemberről Soaked in Bleach címmel.

Gratulálunk a csapatnak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek