Starity

Andy Roddick könnyedén vette az első fordulót

2010. augusztus 30. 23:11   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A US Open a mai napon vette kezdetét, a hazaiak egyik nagy kedvence, Andy Roddick pedig már az első napon pályára lépett. Az amerikai teniszező zökkenőmentesen vette az első fordulót, három szettben legyőzte a francia Stéphane Robert-t.

hirdetés
Andy Roddick könnyedén vette az első fordulót

Roddick fantasztikusan kezdte a mérkőzést, hiszen 5-0-ra is elhúzott, végül  pedig 6-3-ra nyerte az első szettet.

A második szettben 2-2-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező, ekkor az amerikai el tudta venni ellenfele adogatását, majd ez még egyszer sikerült neki a játszmában. 5-2-es vezetésnél már csak a saját szerváját kellett hoznia, amit meg is tett, ezzel 2-0-ás szettelőnyre tett szert.

A harmadik szettben Robert kezdte az adogatást, ám Roddick már ekkor bréklabdákhoz jutott, amiből a másodikat sikerült kihasználnia. Az előny megszerzése után a 9. helyen kiemelt amerikai teniszező love gémre hozta az adogatását. Ezután a francia játékos ismét elvesztette a szervajátékát, ezzel a 2003-as US Open-győztes már 3-0-ra vezetett. 4-0 után, Stéphane Robert adogatójátékában mindkét játékostól láthattak a nézők csodálatos ütéseket, végül a francia hozta a gémet, ezzel lett 4-1 az állás.

A következő adogatójátékát Andy Roddick semmire hozta, ezzel egy játékra került a szett, és a mérkőzés megnyerésétől. Ez azonban még nem sikerült a következő játékban, hiszen a francia megnyerte szervagémjét. 5-2-nél a volt világelső adogathatott a meccs megnyeréséért, amit, ha nehezen is (bréklabdákat hárítva), de megoldott a hazai közönség kedvence.

A mérkőzésen Roddick 7 ászt ütött, 28 nyerő ütése volt, ám 23 ki nem kényszerített hibát is vétett.

A végeredmény 1 óra 42 perc játék után: Stéphane Robert (francia) – Andy Roddick (amerikai, 9.) 3:6, 2:6, 2:6.

Roddick ellenfele a második fordulóban a szerb Janko Tipsarević vagy a belga Olivier Rochus lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek