Starity

9 kedvelt külföldi videoklip, amit hazánkban forgattak III.

2014. augusztus 01. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dire Straits, Sarah Connor, Arash, Gamma Ray - néhány, első ránézésre egymáshoz egyáltalán nem kapcsolódó név, de az a közös bennük, hogy mind forgattak már Magyarországon klipet.

hirdetés
9 kedvelt külföldi videoklip, amit hazánkban forgattak III.

Cikksorozatunk első és második részében már bemutattunk 9-9 olyan klipet, amit külföldi előadók Magyarországon forgattak, most pedig íme, az újabb kilenc.

William Naraine – If I Could Fall

A vonaton kezdődő történet szerint egy fotós srác és egy utazó lány közös budapesti városfelfedezését és bolondozását követhetjük figyelemmel. A kerettörténet pedig egy baleset, amit az ittas vezetés okoz.

Arash feat. Helena – Pure Love

Ebben a történetben is egy közlekedési baleset adja a drámai mondanivalót, ám ezúttal a dal két előadója éli azt át. 2008 novemberében forgatták Budapesten a kisfilmet, a magyar tűzoltóság bevonásával.

Jovanotti – Tutto L'Amore Che Ho

Ahogy az előbbi két videóban, úgy ebben is baleset éri a főszereplőt, ez esetben Jovanottit, aki nem ezt az egy klipjét forgatta hazánkban, hiszen a Mi Fido Di Te című dalhoz tartozó kisfilmet is a nálunk rögzítették.

Sarah Connor – From Sarah With Love

Sarah Connor klipjét a 2000-es évek elején forgatták a Keleti Pályaudvaron és Nagy Marcellt, a Sorstalanság főszereplőjét is láthatjuk a videóban.

Gun – Don't Say It's Over

A ’90-es évek egyik legismertebb skót bandája is nálunk forgatta egyik híres, a Don’t Say It’s Over című dalhoz készült klipjét, melyben láthatjuk például a Szabadság-hidat is.

David Deejay ft. Dony – So Bizarre

Egyike az olyan klipeknek, melyek több helyen is játszódnak Budapesten belül. Itt is a főbb nevezetességekre összpontosítottak, így feltűnik a Hősök tere, a Váralagút, az Erzsébet híd, az Andrássy út, egy belvárosi aluljáró, a Lánchíd, és az Orczy tér is.

Gamma Ray – Rebellion In Dreamland

1995-ben adták ki EP-ként a dalt, melyben Kai Hansen énekel. A klipet Magyarországon vették fel, többek között egy stúdióban, ahol több magyar felirat is látható.

Myléne Farmer – Q.I.

A 2005-ben, Budapesten forgatott klipben az érzékiségé és a táncé a főszerep, az énekesnő táncpartnere pedig nem más, mint Rafael Amargo, álnevén Jesus Rafael Garcia Hernandez.

Dire Straits – Money for Nothing

Az akkoriban éppen Budapesten koncertező legendás banda egy igen érdekes kisfilmet készített, a klipforgatásra pedig meghívta az Első Emelet együttest is, így őket is láthatjuk a videóban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek