Starity

Demenciában szenved Malcolm Young

2014. október 03. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hónapok óta keringenek a pletykák arról, hogy vajon pontosan mi is áll annak hátterében, hogy az AC/DC gitárosa, Malcolm Young nem állhat színpadra. A családtagok megerősítették: a 61 éves zenész demenciában szenved.

hirdetés
Demenciában szenved Malcolm Young

Áprilisban robbant a hír, miszerint egészségügyi problémák miatt nem állhat színpadra az AC/DC alapítótagja, Malcolm Young. Rögtön meg is kezdődtek a találgatások, hogy tulajdonképpen mi is lehet a háttérben, hiszen még a csapatról könyvet írt Jesse Fink is nyilvánosságra hozta, miszerint nem sok esélyt lát arra, hogy Malcolm visszatérjen az együttesbe. A 61 éves zenészt a csapat legújabb albumán, valamint az azt népszerűsítő turnén unokaöccse, Stevie Young helyettesíti majd, a napokban pedig az is kiderült, hogy Malcolm demenciában szenved, mely híresztelést a család is megerősítette.

„Sajnos Malcolm állapotának hanyatlása miatt nem térhet vissza a zenekarba. Az AC/DC vállalja a Rock Or Bust című lemezt népszerűsítő világkörüli turnét 2015-ben. Stevie Young – az alapító tagok, Malcolm és Angus Young unokaöccse – kíséri a csapatot gitáron mind a lemezen, mind a turnén” – áll a zenekar hivatalos bejegyzésében.

„Malcolm demenciában szenved és a családunk nevében köszönjük, amiért tiszteletben tartjátok a magánszféránkat” - nyilatkozta a zenész családja a People magazinnak. A demencia az agy működésének hanyatlása, mely betegség akadályozza elszenvedője társas kapcsolatait, sérül a rövid- és hosszú távú memória, a kór előrehaladtával pedig a beszéd és mozgás is nehézkessé válik, a beteg fokozatosan elveszíti meglévő képességeit. Legtöbb esetben hatvanéves kor felett fordul elő, leggyakoribb kiváltója pedig az Alzheimer-kór lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek