Starity

Ismét jótékonykodik a Papa Roach

2014. október 23. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jacoby Shaddix-vezette négyes nem először használja hírnevét arra, hogy egy jó célért álljon ki. Ezúttal az ALS-ben szenvedő Dominic Cumónak segítenek a srácok.

hirdetés
Ismét jótékonykodik a Papa Roach
Fotó: Facebook/Dominic Cumo

Jacoby, Jerry, Tobin és Tony karrierjük során számtalan alkalommal bizonyították, hogy ők vannak a rajongókért és nem fordítva, ennek értelmében pedig hírnevüket nem először használták arra, hogy segítsenek azokon, akiknek erre szükségük van. Néhány évvel ezelőtt az öngyilkosság ellen tüntettek felhívva az élet fontosságára a figyelmet, idén nyáron részt vettek az ALS Ice Bucket Challenge-ben, majd a hajléktalanokon segítettek.

A kaliforniai csapat ezúttal a tízéves Dominic Cumo mellett kampányol, aki jelenleg a legfiatalabb beteg, akit ALS-szel (amiotrófiás laterálszklerózis) diagnosztizáltak. E megbetegedés során a központi idegsejtek folyamatosan elhalnak, és egy lassú folyamat következtében elsorvadnak az izmok. Sajnos a betegséget kiváltó ok egyelőre ismeretlen, így az ALS még gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan.

A fennállásának 21. évfordulóját ünneplő zenekar év elején találkozott először Dominic-kal, aki hatalmas rajongója a Papa Roachnak, így annál nagyobb volt a meglepetés, hogy a zenekar nemcsak meglátogatta, hanem elvitte magával egy koncertre is, ahol a Scars című dalt – Dominic kedvenc P-Roach dalát – neki ajánlották. Egy videó is készült a találkozásról, illetve maga a beteg is megszólalt és nyilatkozott arról, mi szeretne lenni és hogyan éli meg a betegségét.

„Nagyon szeretnék a dinoszauruszokról tanulni és paleontológus lenni, mert szeretem a dínókat” – nyilatkozta Dominic, majd elárulta, hogy legjobban a Karib-tenger kalózaitól fél.

„Igazából jól vagyok” – válaszolta a kérdésre, hogy utálja-e a betegségét, majd így folytatta: „Megbékéltem vele. Megbékéltem vele, mert az emberek többsége, akik ezzel a betegséggel küzdenek, maguk alatt vannak. Azt gondolják, nem tehetnek meg semmit. De én azt mondom, megtehetsz bármit, kipróbálhatsz bármi újat, amit megtehetsz a kerekesszékedben!”

Dominic ezúttal egy versenyben vesz részt, amelynek nyertese egy 12 hónapos rehabilitáción vehet részt egy Liquid Hope nevű gyermekgyógyászati központban. A Papa Roach e lehetőségben is támogatja a kisfiút, akire itt lehet szavazni. A szavazás november 1-jén kerül lezárásra. Segítsünk, hogy egy beteg gyerek egy olyan lehetőséggel gazdagodhasson, mely könnyebbé teheti az életét!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek