Starity

Elhunyt Oscar de la Renta

2014. október 23. 18:06   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hírek szerint a rákkal folytatott hosszú küzdelme után 82 évesen távozott az élők sorából a legendás divattervező.

hirdetés
Elhunyt Oscar de la Renta
Fotó: Slaven Vlasic/Getty Images

Az ABC News számolt be elsőként a tragikus hírről, miszerint a világhírű divatházat alapított dizájner, Oscar de la Renta nemrégiben elhunyt. Egyelőre semmilyen hivatalos információ nem érkezett halálának okáról, valamint távozásának dátumáról sem, de köztudott volt, hogy 2006 óta rákkal küzdött, így feltehetőleg ez végzett vele október 20-án, az USA-beli Kentben.

A 82 évet megélt divattervező a Dominikai Köztársaságban látta meg a napvilágot 1932-ben, Spanyolországban végezte el tanulmányait, ahol ezután Cristobal Balendiaga tanonca lett, majd a divat fővárosába, Párizsba költözött, hogy a Lanvinnél és a Balmainnél dolgozhasson. Ezt követően New Yorkba vezetett útja, ahol először Elizabeth Ardennel fogott össze, végül pedig a saját lábára állt és 1965-ben megalapította saját márkáját.

Élete során olyan híres hölgyemények viselték az általa megálmodott ruhakölteményeket különböző hivatalos eseményeken, mint Nancy Reaga, Jackie Kennedy, Hillary Clinton, Laura Bush, Audrey Hepburn, Cameron Diaz, Nicole Kidman, Oprah Winfrey, Penelope Cruz, Jessica Chastain, legutóbb pedig George Clooney újdonsült feleségének, Amal Alamuddinnak menyasszonyi ruháját tervezte.

Hirtelen halála az egész világot megrázta, hiszen kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt, szeptember 9-én a New Yorki Divathéten volt látható és még a kifutón is végigsétált Karlie Kloss-szal az oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek