Starity

Ma folytatódik a The Walking Dead!

2015. február 08. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elérkezett végre az a nagy nap, amire az AMC sikersorozatának rajongói már tűkön ülve vártak. Vigyázat, spoiler-veszély!

hirdetés
Ma folytatódik a The Walking Dead!

Az ötödik évad november 30-án adásba került nyolcadik epizódja után hosszú téli szünetre ment a The Walking Dead, aminek a nézők egyáltalán nem örültek, hiszen egy sokak által kedvelt karaktertől kellett búcsút venniük hőseinknek és nekünk is a kórházban történt incidens során. Ám végre elérkeztünk ahhoz a bizonyos február nyolcadikai naphoz, amikor is a tengerentúlon műsorra tűzik a soron következő, kilencedik részt, mely a What Happened and What’s Going On címet viseli, írója Scott M. Gimple, rendezője pedig Greg Nicotero volt.

Az új epizód onnan fog folytatódni, ahol az előző abba maradt, ugyanis a csapat végső búcsút vesz Bethtől és megtudhatjuk, milyen hatással is volt rájuk a fiatal lány halála, valamint arra is fény derül, hogy a tragédiát követően merre vezet majd útjuk, de a Rick Grimesot alakító Andrew Lincoln elmondása szerint az évad második felének premierje olyan meglepetéseket tartogat, amiket eddig még sosem láttunk és nem is számítanánk rájuk.

Ez egy gyönyörű epizód. Terrence Malickra emlékeztetett, olyan álomszerű volt és a látványvilága is mámorító. Egy elképesztő dolog volt és ez volt a forgatókönyv gyöngye - árulta el az MTV Newsnak nemrégiben telefonon keresztül a brit színész, akinek karaktere úgy dönt, hogy segít Noah-nak (Tyler James Williams) megkeresni a családját Virginiában.

Az az érdekessége a Virginiával kapcsolatos döntésnek, hogy ez az egyetlen fizikai módja, hogy tisztelegjenek Beth előtt. Meghalt, nincs már többé, és ezt nem tudunk befolyásolni semmivel sem. Az egyetlen, amit tehetünk, ha teljesítjük a vágyait és megpróbáljuk előkeríteni Noah szüleit. Imádom, amikor kiderül, hogy az egész mögött tulajdonképpen Rick gyengéd, érzékeny, humánus oldala áll, amit már jó ideje nem láthattunk. Nagy valószínűséggel meglehetősen erős apai érzések kötötték hozzá.

Így hát a csapat ismét útnak indul, viszont egyre nő a feszültség és a jó kapcsolat is romlani kezd majd közöttük a sok-sok megpróbáltatás miatt. Újra az utakat járjuk. Ez szörnyű. Védtelenebbek vagyunk, mint valaha... Különválunk, széttöredezünk. Mindenki elszigetelődik, ami akkor történik, amikor az emberek elfáradnak és elvesztik a remény szikráját. A belső fényüket. Glenn és Michonne óriási szerepet fognak ebben játszani, annak tekintetében, hogy ki lesz majd a főnök. Megborzongtat majd, ahogy látni fogjátok a karakterfejlődésüket.

A folytatás közeledtének örömére pedig az AMC a napokban megosztott egy rövid videót is, melyben az új rész első két perce látható és megbizonyosodhatunk afelől, hogy Andrew nyilatkozata teljességgel igaznak bizonyult: kedvenceink végre átlépik Georgia határát és Richmond felé veszik az irányt, hogy teljesítsék Beth végakaratát.

Azonban nem csak az MTV-nek sikerült nyakon csípnie Andrew-t, hanem az Entertainment Weekly egyik riportere is mikrofon végre kaphatta őt a premier előtt néhány nappal, hogy a korábban megosztott két exkluzív fotósorozat mellett egy rövid interjúval is felcsigázzák a rajongókat.

- Kezdjük ott, ahol a szó szoros értelmében állunk jelenleg. Elhagytátok a kórházat, a templomot elözönlötték, Abraham küldetése kudarcba fulladt, Beth halott. Annyira boldogtalannak és nyomasztónak hangzik. Az eddigi legmélyebb pontra zuhant a csapat?

- Mosolyt csal az arcomra, mert a mi sorozatunkról van szó. Mindig szeretünk mindenkit nagy fájdalomban hagyni. Újra együtt vagyunk, de egy szörnyű bánat övezi az egyesülésünket és ismételten az utakat járjuk. Látni fogjátok, hogy törések vannak a csapaton belül. Sokan gyászolják az egy nagyon fontos személy elvesztését. Annyira sok reményt fektettünk Bethbe és abba, hogy megtaláljuk, majd az, hogy csak úgy kitépték a kezünkből, elviselhetetlen volt a színészek és a sztori számára is. Azt kell, hogy mondjam, a kilencedik epizód talán az eddigi kedvencem. Ez egy különleges rész. Nem tudom, hogy hogyan is fest, de amikor elolvastam, olyan hatással volt rám, mint a 314. Stilisztikailag egy új helyre költözünk. Annyira tömör, okos és megindító volt. Úgy értem, hogy hihetetlenül megindító, de egy nagyon-nagyon király epizód.

- Úgy tűnik, hogy mindannyian rengeteg különböző dolgot fogtok csinálni az ötödik évad második felében.

- Az egyik felem nagyon-nagyon meg van rémülve, a másik viszont izgatott amiatt, hogy hogyan tekintenek majd az emberek a dolgok rendjére. Úgy értem, hogy teljességgel rendíthetetlen és majdhogynem olyan, mintha egy mini pilot epizód lenne az évad kellős közepén és ez elképesztő. Rohadtul beteg! Nem tudom elmagyarázni, hogy milyen érzés volt forgatni, de eléggé őrületes volt, egyszerűen egy elképesztő élmény. Minél több idő telik el a forgatás óta, annál inkább elismerem, hogy Istenem, mennyire bátor dolog volt, amit Scott Gimple tett. Úgy értem, annyira briliáns. Mindenki írása egyszerűen nagyszerű volt. Úgy bűvészkedni, ahogyan azt ő csinálta, annyi szálat egybetartani és egy olyan gyökeresen más dolgot tenni... tudod, igazából térdre ereszkedem előtte tiszteletem jeléül.

- Beszéljünk konkrétan Rickről, mert azt találom érdekesnek, hogy meg akarta ölni az összes terminusos embert, miután megmenekültek, de mindenki azt mondta, hogy ne és végül megették Bob lábát. Rick állig felfegyverkezve akart Bethért és Carolért menni, de mindenki leszavazta és Beth meghalt. Milyen hatással lesz mindez a nézőpontjára, beleértve azt, hogy milyen módon teszik dolgukat, hogyan kezelik a potenciális veszélyeket és hogyan bánik majd az embereivel a következő alkalommal, amikor nem értenek egyet vele?

- Azt hiszem, egy nagyon lényeges pontot fedeztél fel. Ez volt az első évad, amikor helyesen döntöttem. De aztán rohadtul senki sem hallgatott rám. És ezt folyamatosan hangoztatni fogom. Annyiszor megnevettetett ez. De természetesen Rick túlságosan is demokratikus. Azt hiszem, láthatod majd, hogy nagyon is fején találtad a szöget. Tényleg bajban leszünk, amikor legközelebb találkozunk és láthatjátok, ahogy egy katona szinte benyomul a seregével. Irtózatos szorításban vagyunk és tulajdonképpen újra vezérmódba kapcsol. Mindenki különböző csoportokba rendeződve tengődött és ez az első alkalom, amikor ismét együtt találkozhattok velünk, de nem mondhatom, hogy nem lesznek konfliktusok és problémák. Majd meglátjátok, de az biztos, hogy Beth halála mélységesen megviselt mindenkit, de Rick a vezér, aki majdhogynem magával rántja az embereket. 

- Az idővonalból ítélve, valószínűleg ez nem lesz egy spoiler, mivel az emberek már láthattak  a Los Angeles-i premieren októberben, frissen borotválkozva, miközben még forgattatok, szóval következtethetünk arra, hogy a szakáll egy bizonyos ponton menni fog. Milyen érzés volt, hogy búcsút kellett mondanod neki?

- Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy valami olyan fog történni, ami vagy egy zombiátalakulást eredményez, vagy azt, hogy találok egy borotvát, vagy egy bővebb visszatekintés lesz. Válasszatok valamit. Ez egy őrületes szezon. Annyira izgatott vagyok miatta, mert annyi féleképpen észveszejtő. Tudod, ez két évad meséje. Az évad első felének hangulata minden bizonnyal át fogja hatni még a hátralevő nyolc részből az első hármat, aztán valami más következik.

- És van sok-sok új karakter is, akiket majd köreitekben köszönthettek.

- Azt hiszem, az évad végére annyi karaktert behozunk, amennyit az elmúlt öt év alatt még soha, és ezt értettem a szálak kézben tartása alatt. Úgy vélem, Scott és az írók egyszerűen rendkívüli munkát végeztek, kitöltve és megcsavarva a történetet, valamint elképesztően érzelmes utazásokat a színészek jelentős részének. Ahogy korábban mondtam: nem hiszem, hogy ez továbbra is egy együttes - ez egy sorozat, sok főszereplővel.

Fotók: Frank Ockenfels 3/AMC

Fotók: Dylan Coulter/Entertainment Weekly

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek