Starity

Elhunyt Leonard Nimoy

2015. február 28. 19:07   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életét vesztette pénteken az eredeti Star Trek-széria Spockja. Az egész világ gyászol.

hirdetés
Elhunyt Leonard Nimoy

A tegnapi napon, február 27-én örökre lehunyta szemét Los Angelesben a színészként, rendezőként, producerként, forgatókönyvíróként, költőként, énekesként, dalszerzőként és fotósként is tevékenykedő Leonard Nimoy, akinél nagyjából egy évvel ezelőtt diagnosztizálták a krónikus obstruktív légúti betegséget, a COPD-t. Ez a kór ragadta magával pénteken, egy hónappal 84 születésnapja előtt.

Nimoyt a legtöbben valószínűleg az eredeti Star Trek-sorozatból ismerik, ahol az Enterprise csillaghajó első tisztjét és tudományos tisztjét, a félig ember, félig vulkáni Spockot alakította. A méltán népszerű szériából számos film, videó, rajzfilm és videojáték készült, melyek többségében valamilyen módon ő is jelen volt. Emellett azonban számos más produkcióban is feltűnt, többek között a Mission: Impossible-ben, a Columbo: Gyilkosság a műtőasztalonban, a Simpson családban, az Agymenőkben, A rejtélyben, vagy éppen a Zambéziában.

De nemcsak színészként vagy szinkronhangként volt elismert, hanem sikeres rendező is volt. Számos Star Trek-projekt jegyzi nevét direktorként, producerként vagy forgatókönyvíróként. Mindezek mellett pedig verseket és dalokat is írt, énekelt, valamint neves fotósként is számon tartották.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek