Starity

Travis Barker: „Itt az ideje, hogy továbblépjünk a sérelmeken!”

2015. március 05. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Január végén bombaként robbant a hír, miszerint Tom DeLonge távozik a népszerűségét meghozó Blink-182 éléről. Az ügy kapcsán legutóbb Travis Barker dobos nyilatkozott az Alternative Nationnek.

hirdetés
Travis Barker: „Itt az ideje, hogy továbblépjünk a sérelmeken!”

Január végén jelentette be a fennállásának 23. évét ünneplő kaliforniai punk-rock csapat, miszerint Tom Delonge kilépett a zenekarból. Tom döntését menedzsmentje által tudatta zenésztársaival, mely mélyen felháborította Markot és Travist, sőt még rajongói is méltatlannak találták azt, ahogyan erre sor került.

A frontember hetekig tagadta, hogy elhagyná a csapatot, ám a Blink két megmaradt tagja nyilvánosságra hozta, miszerint a későbbiekben az Alkaline Trióból ismert Matt Skiba veszi át a zenekarban DeLonge megüresedett posztját.

Ha jól emlékszem, ez már a harmadik alkalom volt, hogy Tom anélkül lépett le, hogy említést tett volna róla nekünk – emlékezett vissza legutóbbi interjújában Travis Barker dobos, majd így folytatta: A korábbi esetekről azért nem tud senki, mert sohasem hoztuk nyilvánosságra, amikor Tom éppen úgy döntött, elege van. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ez nem igazságos a rajongóinkkal szemben. Tom mindig benne volt, amikor turnékról vagy egy új album felvételéről volt szó, de amikor már lent voltunk a stúdióban, mindig talált valami kifogást, hogy éppen miért nincs kedve a dologhoz. Ezt persze sosem tőle, hanem a menedzsmentjétől tudtuk meg.  Egy bizonyos ponton azonban az ember belátja, hogy senkit nem kényszeríthet olyasvalamire, amit az a másik nem szeretne csinálni, és eljön az idő, amikor tovább kell lépni. Ami engem illet, nincsenek bennem rossz érzések. Minden jót kívánok Tomnak, bármit is csináljon. Úgy hiszem, az lett volna a legjobb, ha férfiként kiáll magáért, és kilép a zenekarból ahelyett, hogy azzal hitegette a rajongókat, hogy még mindig a zenekarban van. Őszintének kellett volna lennie hozzájuk. Azt hiszem, ez méltó lezárás lett volna a számára, de most már azt csinálja, ami iránt valódi szenvedélyt érez. Én magam több projekten is dolgozom, mégis megtalálom a módját annak, hogy fontossági sorrendet állítsak fel, és ébren tartsam a Blink-182 iránti szenvedélyemet. Szeretek játszani, zenét hallgatni, és mindent, ami a punk-rockkal kapcsolatos, hiszen ez változtatta meg az életemet. Szerintem Tom már nem így érez, ezért is jött el a pillanat számára, amikor úgy érezte: ideje továbbállni.

A zenekar jelenleg szabadságon van, legközelebb március 20-án állnak majd színpadra a srácok Matt Skiba vezetésével a kaliforniai Costa Mesában, a Musink Fesztivál keretein belül. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek