Starity

Váratlan fordulat: A.J. Lee visszavonul

2015. április 05. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Először az NXT-ben mutatta meg magát, majd WWE-s debütálását követően megállíthatatlanul tört előre. Először a szerelmi ügyei miatt emlegették oly sokat, de megmutathatta, milyen is az, amikor a hatalom az ő kezében van s később bajnokként bizonyíthatott a közönség előtt. Mindez most azonban véget ért.

hirdetés
Váratlan fordulat: A.J. Lee visszavonul

Szinte bárkinek ismerős lehet A.J. Lee neve, hiszen lépten-nyomon találkozni vele, még akkor is, ha valaki nem rajongó vagy egyszerűen csak nem követi mindazon eseményeket, melyek a WWE szervezetén belül zajlanak. Már 2008-ban feltűnt a WSU szervezeténél s több címet is bezsebelt későbbi karrierje során, de igazán akkor figyeltek fel rá, mikor megjelent az NXT adásain.


Aksana vs A.J. Lee-NXT

2010 augusztusában jelentették be hivatalosan szereplését az NXT-ben, ahol Primo segítségével igyekezett egyengetni saját útját. Hónapokon keresztül különböző versenyeken vett részt, többek között a későbbiekben majd szintén debütáló Kaitlyn, Aksana vagy épp Naomi oldalán. Ezen versenyen a harmadik helyig menetelt. 2011 májusában került sor hivatalos debütálására, méghozzá a Smackdown adásán, s ezzel hivatalosan is felkerült a nagyok közé. Ott megalakult a később is sokat emlegetett Chickbusters, melynek A.J. és Kaitlyn voltak tagjai.


A.J. Lee & Kaitlyn (Chickbusters) vs Divas of Doom-Smackdown

A páros a Divas of Doom csapatával került összetűzésbe melyet a jelenleg is a cégnél dolgozó Natalya, illetve a mostanra már a WWE szervezetétől távozó Beth Phoenix alkotott, bár A.J. és Kaitlyn kettőse számára ez a feud nem úgy zárult, mint egy győzelmekkel teli párharc. Ezután következett az az időszak, amikor A.J.-t egymás után láthattuk több pankrátor oldalán, köztük elsőként Daniel Bryannel, akivel kapcsolata a Kaitlynnel való viszonyának elmérgesedését is okozta (De volt köze Punkhoz, illetve Kane-hez is, bár csupán rövid ideig). Kapcsolatukra egy kudarcba fulladt esküvő tett pontont a történet szerint, mely egy váratlan fordulatot is rejtett magában.


A.J. és Daniel „esküvője” és az új RAW vezérigazgatójának bejelentése

A kudarcba fulladt esküvőt követte az az időszak, mikor A.J. vált a RAW vezérigazgatójává, ezt maga Vince jelentette be az esküvő napján. A kezébe került hatalmat maximálisan kihasználta, de Vickie és mások tevékenykedése véget vetett ennek.


A.J. leköszönése a vezérigazgatói posztról

A.J. körül ezzel természetesen nem csendesedtek le a dolgok, később következett a Dolph Zigglerhez kötődő viszony, mely akkor szakadt meg, mikor Dolph A.J. hibájából szenvedett el vereséget. Közben viszont egy sokkal fontosabb feud is lezajlott, ez volt A.J. és Kaitlyn viszálya, melyből nem maradtak el a piszkálódások, egymás imitálása, s az a titkos hódoló, aki valójából az akkor még A.J. „testőreként” dolgozó Big E Langston volt. Feudjukat a Payback gálája zárta le, ott aratott győzelmet ugyanis A.J. Kaitlyn felett, s ezzel elkezdődött első bajnoki uralkodása.


A.J. vs Kaitlyn – Payback, azaz az első uralkodás kezdete

Uralkodása egyre hosszabbra nyúlt, olyannyira hogy végül hivatalosan is a leghosszabb ideig uralkodó dívabajnokká vált, megelőzve az addig rekordot tartó Maryse-t. Tamina kivételével szinte minden dívával összetűzésbe keveredett az öv miatt. Tamina, mondhatni Big E-t váltva lett A.J. új „testőre”. A Wrestlemania során Vickie Guerrero által megrendezett Battle Royalon is meg tudta védeni a címet, uralkodása az ezt követő RAW-adásig tartott, ahol a váratlanul debütáló Paige vette el az övet tőle.


A.J. vs Paige – RAW, avagy az első uralkodás vége

A vereséget követően egy ideig semmilyen formában nem láthattuk A.J.-t az adások során, a Money in the Bank után következő RAW-adáson tért vissza, ahol követelte a visszavágó meccset, s ezt végül meg is kapta. A sors iróniája, hogy ugyanolyan gyorsan szerezte vissza az övet, amilyen gyorsan Paige elvette tőle, így elkezdődött másik uralkodása.


A.J. vs Paige – az öv visszaszerzése a RAW adásán

Második uralkodását is Paige szakította meg, de harmadik regnálásához is Paige legyőzésével vezetett az út. A Night of Championsre hirdetett, dívaövért folyó mérkőzésnek A.J., Paige, illetve Nikki Bella is résztvevője volt. A.J. kettejüket legyőzve lett harmadszor is a cég dívabajnoka. Harmadik és egyben utolsó uralkodásának végül Nikki vetett véget a Survivor Seriesen meghirdetett meccsük során.


A.J. vs Nikki Bella – az utolsó uralkodás vége a Survivor Series gáláján

A vereséget követően újabb, nagyobb szünet következett, s 2015 márciusában tért vissza Nikki és Paige övmeccsén. Többször szerepelt az adások során Paige csapattársaként, a Wrestlemanián pedig közösen győzték le a Bella ikreket.

Utolsó szereplése a RAW-adásra esett Paige és Naomi oldalán, ahonnan szintén győztesként távozhatott. A.J. karrierje ezzel véget ért, pályafutása pedig magába foglalja háromszoros uralkodását, nem beszélve arról, hogy 2012-ben és 2014-ben is az év dívájának választották.

A WWE hivatalos oldalán közelmény formájában is megjelent a hír, miszerint A.J. visszavonul. A cikkben nem említenek okokat, csupán minden jót kívánnak neki, de az kiderül belőle, hogy A.J. maga döntött a visszavonulásáról, azonban hogy pontosan mi áll a háttérben, arról legfeljebb találgatni lehet.

A Twitteren többen fejezték ki köszönetüket vagy szólaltak meg az üggyel kapcsolatban, köztük a Bella ikrek, a korábban már távozó Kaitlyn, Jim Ross, John Laurinaitis, Tommy Dreamer, vagy Mick Foley, de a sort sokáig folytathatnánk. Még CM Punk Twitter-oldalán is megjelent az egyébként is gyorsan terjedő #ThankYouAJ szöveg, akinek kapcsolata a szervezettel, így mellékesen szólva, nem igen tekinthető fényesnek.

Mindenesetre A.J. beírta magát a WWE történelmébe, s olyan karriert tudott befutni, amelyet minden más díva is szeretne vélhetőleg a jövőben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek