Starity

Rekordot döntött az Uptown Funk

2015. április 14. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bruno Mars és Mark Ronson slágere történelmet írt, ugyanis már 14, sőt, lassan 15 hete vezeti a Billboard listáját, ezzel hat, már-már klasszikusnak számító dalt hátraszorítva.

hirdetés
Rekordot döntött az Uptown Funk

21 héttel ezelőtt került fel a Billboard Hot 100 nevezetű listájára Mark Ronson és Bruno Mars közös dala, az Uptown Funk, mely tagadhatatlanul hatalmas sikernek örvend világszerte. A zenecsatornák és a rádiók szinte megállás nélkül játsszák, így nem meglepő, hogy rögtön meghódította a slágerlistákat is.

A Billboard már fent említett összeállításának első helyére is hamar feltornázta magát a dal és immár 15. hete ott is trónol, ezzel történelmet írva és sok más régi slágert is maga mögé utasítva. 14 hétig volt a képzeletbeli dobogó első fokán ugyanis Whitney Houston I Will Always Love You című (1992) slágere, a Boyz II Men I'll Make Love to Youja (1994), a Los del Río Macarenája (1996), Elton John Something About the Way You Lookja és Candle in the Wind 1997-je (1997), Mariah Carey We Belong Togetherje (2005) és a Black Eyed Peas I Gotta Feelingje (2009).

Egyedül Mariah Carey és a Boyz II Men 1995-ös közös dalát, a One Sweet Dayt nem sikerült megelőznie még Ronsonnak és Marsnak, mivel ha az elmúlt század abszolút legsikeresebb dalának járó elismerést szeretnék bezsebelni, akkor még két hétig tartaniuk kell helyüket.

Ez viszont azért is lesz nehéz, mert Wiz Khalifaa Furious 7-höz készült dala, a See You Again rögtön a top 10-ben debütált a múlt héten, a film sikeréből kiindulva pedig számítani lehet arra, hogy a szám is hamar előrébb kerül a listákon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek