Starity

Végső búcsút vettek Jules Bianchitól

2015. július 23. 14:02   |   Szerző: Shenayla

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedden délelőtt 10 órakor ezrek kísérték utolsó útjára a péntek este elhunyt francia autóversenyzőt.

hirdetés
Végső búcsút vettek Jules Bianchitól
Fotó: Facebook/Jules Bianchi Official

1994-ben történt utoljára, hogy a Forma–1 egész mezőnye versenytársuk temetésére volt hivatalos, akkor egyszerre két versenyzőt, Ayrton Sennát és Roland Ratzenbergert veszítették el. Most, 21 évvel később újra gyászol a motorsport és a Forma–1 világa. A mindössze 25 éves francia pilóta, Jules Bianchi kilenc hónappal a Japán Nagydíjon elszenvedett súlyos balesete után, péntek éjszaka elhunyt.

Szülőhazájában, Nizzában, a Saint-Réparate katedrálisban vettek végső búcsút a Forma–1 egyik legnagyobb reménységétől. A templom bejáratának két oldalán egy-egy hatalmas portrét helyeztek el, melyen Jules mosolygott Marussia-overallban és bukósisakkal a kezében. A temetés délelőtt 10 órakor vette kezdetét, a gyászoló tömeg tapsviharban tört ki, amikor a barátok, családtagok, illetve néhány korábbi versenytárs vállán vitte be Jules koporsóját a katedrálisba. A média és a szurkolók a templom előtti Rossetti téren rótták le tiszteletüket.

A temetésen számos, a motorsportban érdekelt személy jelen volt, így az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) képviseletében Jean Todt, valamint a négyszeres F–1-es világbajnok, Alain Prost is tiszteletét tette. Mellettük feltűntek egykori csapattársai kisebb kategóriákból, illetve a jelenlegi Forma–1-es mezőny nagy része, mint például Jules honfitársai, Jean-Eric Vegne, illetve Romain Grosjean és felesége, Marion Jollés Grosjean, a Mercedes pilótái, Lewis Hamilton és Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg, Jenson Button, Felipe Massa, Pastor Maldonado, Esteban Gutiérrez, Roberto Merhi, Daniel Ricciardo és csapattársa, Danyiil Kvyat, Sebastian Vettel, Marcus Ericcson, valamint az expilóták, Adrian Sutil, Max Chilton, Pedro de la Rosa és Alexander Wurz.

Miközben Nizzában utolsó útjára kísérte a tömeg Jules-t, addig az interneten több millióan búcsúztak a jövő bajnokaként emlegetett pilótától a #CiaoJules hashtaggel, mely a Ferrari kezdeményezéseként indult. A hétvégén megrendezésre kerülő 30. Magyar Nagydíj rajtja előtt pedig megemlékeznek társukról a versenyzők is a rajtrácson. 

Jules Bianchi 25 évet élt. Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek