Starity

BRÉKING: Feloszlik az Anti Fitness Club!

2015. október 02. 08:08   |   Szerző: Jessie / LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 13 éve működő Anti Fitness Club hivatalosan is bejelentette, hogy a zenekar utolsó, decemberi koncertje után végleg feloszlik.

hirdetés
BRÉKING: Feloszlik az Anti Fitness Club!
Fotó: Facebook / Anti Fitness Club

Már jó ideje folytak a találgatások arról, hogy az Anti Fitness Club azért van ekkora csendben mostanában, mert a zenekar végleg fel akar oszlani. A srácok körülbelül két évvel ezelőtt jelentették meg legutóbbi videoklipjüket, a frontember Molnár Tamás egyre több szerzői estet tartott egyedül, és azok a hírek is felreppentek, hogy új zenekar alapításába kezdett. Néhány órával ezelőtt viszont az együttes hivatalosan is bejelentette, hogy 13 év után december 28-án véget ér az Anti Fitness Club karrierje.

13 év, 3 nagylemez, 3 EP, 11 videoklip, 10 zenei díj, több száz koncert, több tíz, akár százezer megtett kilométer és számtalan felejthetetlen pillanattal a hátunk mögött, december 28-ával felfüggesztjük az AFC működését. Tulajdonképpen az életünk majd fele ebben a produkcióban van. Rengeteget változtunk ez idő alatt, mindannyiunkat más-más utakra vitt az élet, melyek már egyre inkább összeegyeztethetetlenek lettek az Anti Fitness Club-al. Kérlek titeket tartsátok tiszteletben a döntésünket, és ha valaha bármit is számított a zenénk, gyertek el a búcsúbulira! – írta a frontember a Facebookon.

A banda 2002-ben alakult, ám az áttörő sikert első videoklipjük a Még vár ránk ez a Föld hozta meg 2007-ben. A 13 év alatt az AFC az ország minden pontjában megfordult, többször léptek fel hazai fesztiválokon, 2010-ben pedig a bécsi Dunauinselfesten is tiszteletüket tették.

A zenekar eredeti felállását négyen alkották, a kezdetekkor feldolgozásokat játszottak, majd punk stílusú nótákkal örvendeztették meg az akkor még maroknyi rajongótáborukat. A srácok remekül meglovagolták a 2000-es évek közepén az egész világot megrengető emo-hullámot, ezzel együtt megérkezett a siker is számukra. 

Ami a zenekart illeti, Szabó Péter sérülése miatt visszavonult, a felálláshoz nem sokkal ezt követően csatlakozott Nagy Marek, aki később szintén továbbállt. Azóta Wagner Emil áll be vendégzenésznek, ha szükség van rá. Pályafutása során számtalan alkalommal jelölték a legrangosabb hazai díjakra a csapatot, így 2008-ban ők vihették haza az év felfedezettjének és a legjobb új előadónak járó díjat, később szinte minden évben díjra váltották az év zenekarának járó kitüntetést a Viva Comet és a BRAVO OTTO átadókon.

Az Anti Fitness Club december 28-án búcsúzik népes rajongótáborától a budapesti Dürer Kertben tartott koncerten, ám arról egyelőre nincs információ, hogy a tagok milyen úton folytatják a későbbiekben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek