Starity

Jön az új Placebo koncertfilm

2015. október 23. 16:04   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit zenekar augusztusban adott különleges, akusztikus koncertet az erről készült felvétellel pedig még idén megörvendeztetik rajongóikat.

hirdetés

A jelenleg Brian Molko (énekes, gitáros) és Stefan Olsdal (basszusgitáros, billentyűs) alkotta formáció nemcsak jól megszokott turnézenészeivel, valamint ideiglenes dobosukkal, Matt Lunnal, hanem nagyzenekari kísérettel kiegészülve augusztus 19-én családias MTV Unplugged-koncertet adott Londonban, egy mindössze százötven férőhelyes stúdióban. A körülbelül egy órán át tartó fellépésre több, korábban sosem hallott, valamint akár több mint egy évtizede nem játszott dalokkal készültek, ami akkora sikert aratott, hogy hamarosan az egész koncertfilm a boltok polcaira kerül. 

Íme, a dallista:

  1. Jackie (Sinéad O'Connor Cover)
  2. For What It's Worth
  3. 36 Degrees
  4. Because I Want You
  5. Every You Every Me (Feat. Majke Voss Romme aka. Broken Twin)
  6. Song To Say Goodbye
  7. Meds
  8. Protect Me From What I Want (Feat. Joan as Police Woman)
  9. Loud Like Love
  10. Too Many Friends
  11. Post Blue
  12. Slave To The Wage
  13. Without You I'm Nothing
  14. Hold On To Me
  15. Bosco
  16. Where Is My Mind? (The Pixies Cover)
  17. The Bitter End
Az album borítója

A Placebo húszéves karrierje során eddig egyébként két koncertfilmmel örvendeztette meg rajongóit; a legelső a 2004. március 15-én megjelenő Soulmates Never Die (Live in Paris 2003) volt, amit a zenekar egyik legnagyobb sikerének számító Sleeping With Ghosts turné során filmeztek. Ezt követte a 2011. október 31-én megjelenő We Come In Pieces, melyet a Battle For The Sun turnét lezáró koncerten rögzítettek a londoni Brixton Academyben.

Az augusztusban adott koncert felvételének megjelenési dátuma Európában november 27-e – ugyanezen a napon a német MTV is műsorra tűzi a zenekar koncertjét –, az amerikai rajongóknak azonban egészen december 18-ig várniuk kell a megjelenésre. Addig is az egész karrierjük egyik legismertebb kislemez-dalának, a The Bitter Endnek a felvételét megosztották a legnagyobb videómegosztón, illetve a hanganyagot is elérhetővé tették a különböző zene-streamelő szolgáltatásokon keresztül. 

Valami rendkívülit akartunk csinálni, valamit, ami kihívást jelent a számunkra. Maga a folyamat érdekes volt, mert alkottunk valami újat, miközben előadtunk. Ez egy olyan dolog, amit sosem csináltunk ezelőtt. Az előadás és az alkotás egyidejű folyamata teljesen új volt számunkra. Hónapokon át készültünk erre. Folyamatosan dolgoztunk a dalokon, mert ez egy teljesen ismeretlen terület számunkra; teljesen kívül esik a komfortzónánkból. Az MTV Unplugged lehetőséget adott arra, hogy felfedezzük az akusztikus, és sokkal inkább tapasztalaton alapuló oldalát a zenénknek, és hogy néhány olyan dalt is eljátszunk, amit így ezelőtt még soha

– nyilatkozta a frontember.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek