Starity

Buda Marci nem hiába növesztett bajuszt

2015. december 04. 08:08   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyszabású gálavacsorával zárult a Playboy Hero jótékonysági kampány. Az emblematikus férfimagazin hagyományteremtő kezdeményezésének célja, hogy olyan férfi példaképeket mutasson be, akiknek szakmai sikereik mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás is. Az estélyen részt vett az öt támogatott alapítvány képviselője, valamint a szervezeteket felkaroló ismert emberek, így Istenes Bence, Fluor Tomi, Buda Marci, Pachmann Péter, Kárász Róbert, Sztanó Tamás, Hlatky-Schlichter Hubert, Csonka András és Gájer Bálint is.

hirdetés

Első alkalommal indította útjára jótékonysági kezdeményezését a Playboy. A férfimagazin kampányához televíziós és médiaszemélyiségek, sportolók és üzletemberek is csatlakoztak, köztük Istenes Bence és Fluor Tomi, akik a beteg gyerekek és idősek arcára mosolyt csaló Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány nagyköveteként szólaltak fel.

Pachmann Péter és Buda Márton a Movember Hungary képviseletében megható példákon keresztül hívták fel a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, míg Csonka András és Hlatky-Schlichter Hubert a rászorulók étkeztetéséért kampányolt a Heti Betevő Egyesület ételosztásain keresztül.

Gájer Bálint és Vajda Attila a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeknek otthont nyújtó SOS Gyermekfalvak Alapítványának munkáját segítették, Kárász Róbert és Sztanó Tamás pedig a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány tevékenységét népszerűsítették, akik a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését támogatják. A magazin főszerkesztője, Bus István elégedetten zárta a kampányt.

Egy teljesen új úton indultunk el, ilyenkor persze mindig tele vagyunk kérdésekkel, de ma este kiderült, hogy alaptalan volt bárminemű félelmünk. Ha sok jó ember fog össze nemes célokért, akkor az eredmény csak pozitív lehet. A visszajelzések bebizonyították, hogy a magazin már jóval túlmutat azon, amit korábban jelentett az olvasóknak. Szeretnénk példaképeket állítani, olyan férfiak személyében, akiknek szintén fontos a társadalmi felelősségvállalás és szívesen kiállnak a nyilvánosság elé is egy nemes ügy érdekében

– nyilatkozta István.

A rendezvényen kihirdették a kampány közönségszavazásának nyertesét, amely a Movember Hungary Egyesület lett. A szervezetet támogató Buda Marcit váratlanul érte a különdíj.

Meglepődtem, hogy mi kaptuk a legtöbb szavazatot a közönségtől, és nagyon boldog vagyok. Ennél több visszajelzésre nincs is szükségünk, itt a bizonyíték, hogy sikerült eljuttatnunk a szűrés fontosságának üzenetét az emberekhez

– kezdte Marci, aki bajuszát is megnövesztette a nemes ügy érdekében. 

A környezetem és a hallgatók folyamatosan gúnyolódtak a bajuszomon, de ilyenkor lehetőségem adódott elmondani, hogy miért is viselem. Természetesen így már mindenki máshogy állt a kérdéshez és a vicces helyzetek mellett jobban megismerték a mozgalom célját is.

A Playboy Hero nagyszabású záró gálaestjét a fővárosi Corinthia Hotel Budapestben tartották, ahol a támogatott szervezetek képviselői, valamint a jó ügyekért kiálló ismert emberek mellett jelen volt többek között Andy Vajna és felesége, Orosz Barbara, valamint Növényi Norbert is. A résztvevők a vacsorán adományaikkal is támogathatták a szívükhöz közel álló szervezeteket.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek