Starity

Ezek minden idők legfülbemászóbb rockslágerei

2016. április 03. 14:02   |   Szerző: cs.vera45

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zeneiparban mindig is jelen voltak és vannak olyan dalszerzők, akik időről időre olyan dalokat komponáltak, melyek évtizedekkel a bemutatásuk után is népszerűek. A fentiek jegyében íme néhány felejthetetlen rocksláger, ami ha felcsendül mindenki rögtön felkapja a fejét!

hirdetés

Queen – We Will Rock You

A Brian May által írt dal a Queen egyik legnagyobb slágere. Még az is kívülről fújja az egyszerű, de annál fülbemászóbb dallamot, aki esetleg nem a rockzene szerelmese, és rögtön elkezdi tapsolni a jellegzetes ütemet, amint meghallja.

Survivor – Eye Of The Tiger

Az 1982-ben megjelent Rocky 3 című film főcímdalának írt szerzeményt mindenki rögtön felismeri, hisz a filmiparon kívül más területeken is felhasználták a reklámoktól kezdve egészen a házi videókig.

AC/DC – Highway To Hell

Az azonos címet viselő album – melyen ez a szám szerepel – volt Bon Scott énekes utolsó felvétele az AC/DC-vel nem sokkal tragikus körülmények között bekövetkezett halála előtt. Nem sok híja volt tehát ennek az ikonikus alkotás létrejöttének.

Guns N' Roses – Sweet Child O' Mine

A Sweet Child O' Mine legendás gitárszólóját valószínűleg minden hobbizenész eljátszotta már legalább egyszer. Korábban felröppent a hír, hogy az együttes egy nem túl ismert ausztrál banda egyik számáról másolta a slágert, Axl Rose állítása szerint azonban a szám Slash-nek köszönhetően született meg.

Europe – The Final Countdown

Az 1986-ban íródott sláger 25 országban vezette a toplistákat, nem is meglepő, hogy miért. Akinek ez nem ragad meg a fejében, annak valószínűleg semmi sem!

KISS – I Was Made For Lovin' You

Ez a dal tette majdnem minden körben közismertté a KISS-t, és szövege bizonyíték is arra, hogy a zenekar egyáltalán nem olyan ijesztő, mint amilyennek sokan gondolják. 

Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It for You

A jellegzetesen rekedtes hangú Bryan Adams Michael Kamen és Robert John Lange zeneszerzőkkel írta meg ezt az érzelmes, könnycsalogató dalt az 1991-es Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmhez.

Pink Floyd – Another Brick In The Wall

A Pink Floyd a The Wall (azaz A fal) című albumán szereplő, sokak számára We Don't Need No Educationként ismert együttes, melyből azonos címen egy elgondolkodtató musical is készült – a legfiatalabbakon kívül bizonyára mindenki emlékeiben élénken él.

Aerosmith – Crazy

A kellemes, fülbemászó dallam Steven Tyler, Joe Perry és Desmond Child fejéből pattant ki, mely szintén előkelő helyezést ért el a slágerlistákon a maga idejében. A számhoz készült videóban Alicia Silverstone mellett az énekes saját lánya, az akkor debütáló Liv Tyler szerepel.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

A korábbiakban mindenidők legikonikusabb dalának megválasztott Nirvana sláger – mely világszerte elismertté tette a grunge-ot – sem maradhat ki a listáról. Tinédzserek milliói énekelték, és éneklik most is az 1991-ben Kurt Cobain által megírt, az együttes igazi áttörését meghozó szerzeményt.

Green Day – Basket Case

Billie Joe Armstrong 1994-ben írta meg ezt a dalt, közel egyidőben pánikbetegsége diagnosztizálásával. Az elmegyógyintézetben játszódó videoklipet kapott szám öt hétig vezette a Modern Rock Tracks nevű slágerlistát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek