Starity

Ismét hazánkba látogat a Placebo

2016. március 14. 15:03   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit zenekar a mai napon jelentette be a 2016/17-es évre tervezett világkörüli turnéjának első dátumait.

hirdetés
Ismét hazánkba látogat a Placebo

Alig fél év telt el azóta, hogy a Brian Molko és Stefan Olsdal által alkotott formáció az előző év júliusában befejezte legutóbbi lemezének, a Loud Like Love-nak a turnéját, valamint az MTV Unplugged keretein belül különleges koncerttel ajándékozták meg rajongóikat, máris újabb világkörüli turnéra készülnek.

A frontember elmondása szerint a zenekar húszéves fennállását, valamint debütáló lemezük megjelenésének huszadik évfordulóját ünneplő koncertsorozatára rajongói kedvencekkel, valamint régi klasszikusokkal készülnek:

Mondjuk, hogy lesznek olyan dalok a dallistán, amikről megesküdtem, hogy soha többet nem fogom játszani. Azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy komolyan méltányoljuk, hogy mi az, amit a leginkább hallani akarnak a rajongóink. Nagyon türelmesek voltak velünk, hiszen alig játsszuk a legsikeresebb dalainkat. Ez a turné erre megfelelőnek tűnik. Ez a célunk. Ez a turné nagyon sokat adhat a rajongóinknak, egyúttal egy lehetőség nekünk is, hogy felidézzük számos korai anyagunkat. Tehát ha szeretnél látni minket, ahogy olyan dalokat játszunk, mint a Pure Morning és a Nancy Boy, amiket már közel tíz éve nem játszottunk, és talán nem is fogunk többé, jobb, ha eljössz a koncertekre! Ott is lesz pár meglepetésünk

Az idei évre harminchét fellépést magába foglaló viselő fellépéssorozat október 13-án veszi kezdetét Dániában, Århus városában, majd december 15-én a londoni Wembley Arenában zárják európai turnéjukat, aminek keretein belül Magyarországra is ellátogatnak – immár a kilencedik alkalommal.

Az 1994-ben alakult zenekar legelőször 2001-ben tette tiszteletét hazánkban, amikor a Sziget Fesztivál zárónapján, a nagyszínpadon adtak felejthetetlen koncertet. Azóta is előszeretettel látogatják hazánk legnagyobb zenei fesztiválját: eddig öt alkalommal léptek fel húzónévként, legutoljára 2014-ben.

A rendszeres látogatások ellenére legutolsó önálló koncertjüket 2010-ben adták, azonban most, hat év után megtört a jég; a brit zenekar a húszéves fennállásukat ünneplő turné alatt hazánkba is ellátogat, november 11-én, a Papp László Budapest Sportarénában lépnek majd fel. Azonban arról egyelőre nem tudni, hogy ők maguk választanak-e előzenekart, akik országról-országra kísérik őket – ahogy tették azt előző turnéjuk során a Molko által felfedezett The Mirror Trappel –, vagy egy-egy helyi formáció fog játszani a Placebo előtt.

A jegyek március 16-án, délelőtt tíz órától zenekar hivatalos turnéoldalán keresztül lesznek előrendelhetők. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek