Starity

Újraindul a nyomozás Kurt Cobain halálának ügyében?

2016. március 18. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nirvana néhai frontemberének halála óta már majdnem 22 év telt el, de továbbra is kérdés tárgyát képezi az a bizonyos áprilisi nap, amikor a zenész vélhetően önkezével vetett véget az életének.

hirdetés

 

Április 5-én lesz 22 éve, hogy Kurt Cobain maga ellen fordította Remington típusú vadászpuskáját, és búcsút intett világunknak. Halála több okból is meghatározó volt: sokan úgy gondolják, a grunge, mint műfaj is meghalt vele együtt, nem is beszélve arról, hogy közel százan követtek el öngyilkosságot abban a hiszemben, hogy bálványuk is így járt el.

Az azóta eltelt több mint két évtizedben számtalan összeesküvés-elmélet látott napvilágot a zenész halála kapcsán, ezek közül is Courtney Love egykori magánnyomozójának, Tom Grantnek az elmélete bizonyult a legnépszerűbbnek, aki odáig ment, hogy filmet is készített teóriájáról, melyben az özvegyet tette felelőssé Cobain haláláért.

A Seattle-i Rendőrfőkapitányság két évvel ezelőtt, Cobain halálának 20. évfordulóján vette elő legutóbb az ügyet, akkor számtalan, a helyszínelés során készült, korábban soha nem látott felvétel került elő a holttestről és a bizonyítékokról, de a nyomozást ismét lezárták, és továbbra is öngyilkossági ügyként kezelik.

Tegnap azonban ismét terítékre került az ügy a Seattle-i Rendőrfőkapitányságon, és újabb képekkel sokkolták a rajongókat: előkerült ugyanis az a bizonyos puska, ami kioltotta a zenész életét. A képeken Michael Ciesynski nyomozó tartja a kezében a fegyvert, aki, mint mondja, azért is vette elő újra az ügyet – és a 22 éve nem látott bizonyítékot –, hogy elejét vegye azoknak a pletykáknak, miszerint a rendőrség megsemmisítette a fegyvert annak érdekében, hogy eltussolja az állítólagos gyilkosságot.

Ez azért is lehet érdekes, mivel a Kurt garázsa feletti üvegházban – ahol egy villanyszerelő bukkant rá a holttestre – elvétve találtak a zenésztől származó ujjlenyomatokat (a puskán és a búcsúlevélen sem voltak). Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi a célja a rendőrségnek az üggyel, és hogy vajon valóban feltárják-e ismét a zenész halálának részleteit további, a gyilkosságra utaló bizonyítékok előkerülésének reményében.

Fotók: Seattle Police Department
Fotó: Seattle Police Department

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek